Patrik Macek/PIXSELL

Bulj zatražio od Vlade pokretanje postupka smjene čelnog čovjeka HAKOM-a

Autor: T. P.

"Svi znamo da Lučić plaća najskuplji poslovni prostor za 24 eura po kvadratu, dakle više od 100 milijuna kuna javnog novca u njegovu mandatu. Svakom bi radniku HAKOM-a mogao iznajmiti kuću", pitao se Bulj.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ukazao je na nepravilnosti, kriminal i zabranu sindikalnog djelovanja u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) te je od Vlade zatražio pokretanje postupka smjene čelnog čovjeka HAKOM-a Dražena Lučića.

“U telekomunikacijama i HAKOM-u je ogroman kriminal i Most inzistira da HAKOM vode ljudi koji će štiti javni interes i građane, a ne strane telekomunikacijske operatere”, izjavio je Bulj nakon stanke koju je po toj temi zatražio u Saboru.

“Svjedoci smo da je protiv predsjednika Vijeća HAKOM-a dr. Dražena Lučića podignuta optužnica zbog narušavanja privatnosti bivših radnika. Prije četiri godine, kada je vlada Zorana Milanovića imenovala Lučića, tada se podigla i oporba i dio vladajućih, a neki od vladajućih su govorili da je to sumrak demokracije. U njegovom mandatu bilo je više prijava DORH-u od telekomunikacijskih udruga i poslovnih partnera, preko inspekcija rada i sindikata”, dodao je Bulj.

Rekao je da su se milijunski iznosi trošili na odvjetnike kako bi se Lučić obračunao s radnicima.

“Koliko koštaju njegovi izleti i putovanja na duhovnu obnovu? Svi znamo da Lučić plaća najskuplji poslovni prostor za 24 eura po kvadratu, dakle više od 100 milijuna kuna javnog novca u njegovu mandatu. Svakom bi radniku HAKOM-a mogao iznajmiti kuću”, pitao se Bulj.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.