Patrik Macek/PIXSELL

Bulj: ‘Za aferu u Hrvatskim šumama kriv je Milanović’

Autor: dnevno.hr

"Zajedničko rušenje aktualne Vlade je dovelo do situacije da MOST to nije mogao mijenjati, ali u budućnosti Vlada sigurno neće biti bez MOST-a", rekao je Bulj.

Miro Bulj iz MOST-a nezavisnih lista gostovao je na N1 gdje je rekao da nema buduće Vlade bez MOST-a i da su bivše Vlade dovele Hrvatsku do katastrofalnog stanja.

Bulj je kazao da MOST od izbora očekuje ono što je radio i posljednjih mjeseci, “da narod prepozna da se može drugačije voditi i upravljati Hrvatskom u zaštiti nacionalnih interesa.”

“Građani su vidjeli što smo napravili s 300 tisuća glasova, a kad bi ih dobili milijun, vidjeli bi kako se mijenjaju stvari u Hrvatskoj”, dodao je i kazao da “MOST nije ni druga, ni treća politička opcija, nego prava opcija – jer HDZ i SDP su iste opcije.”

Rekao je i da imaju velik broj kvalitetnih ljudi. “Imamo i prvog čovjeka, moguće da će Božo Petrov biti spreman sučeliti se s Milanovićem i Plenkovićem, jer vidimo i jučer da je Milanović rekao da se želi suočiti s Plenkovićem. Međutim, budući da su to momci koji nemaju veze i dodira s narodom, nastali su iz političkih okupatora, pozivam ih da se suoče s čovjekom iz naroda. Ovi briselski dečki očito nemaju snage izaći među ljude i suočiti se s Petrovom.”

O aferi “Bonusi” u Hrvatskim šumama, kaže da je nezamislivo da se treba platiti tolike bonuse u tvrtci koja ima monopol u RH. “Odgovoran je Milanović, kojeg kao ni Jakovinu sad ne čujem da govore koja je to socijaldemokracija – otpuštati ljude, a davati milijune u tvrtci. Zajedničko rušenje aktualne Vlade je dovelo do situacije da MOST to nije mogao mijenjati, ali u budućnosti Vlada sigurno neće biti bez MOST-a. Taj novac se ne smije isplatiti, jer je to poražavajuće za ljude koji su otpušteni u Hrvatskim šumama.” Bulj kaže da se to ne događa samo u Šumama, nego i na lokalnim razinama.

Naglasio je i da su nas “bivše Vlade dovele do milijardi duga, ali da nada postoji”. Kaže da je bitna politika decentralizacije. “Vrlo je bitno i obrazovanje, a MOST će uskoro izaći sa svim programim.

Komentirao je i troškove ljetovanja u vili Costabeli i rekao: U ovoj krizi inače bi ljetovanje morali platiti sami dužnosnici, a građani ni sami ne mogu na ljetovanje. Ali to s ljetovanjima je samo kap u moru u sustavu rastakanja Republike Hrvatske. MOST je protiv elitističkog ponašanja”, kazao je.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.