Miranda Cikotic/PIXSELL

Bulj prozvao Todorića i tajkune: ‘Imamo par monopolista koji upravljaju i žele imati ključne ljude u vladi’

Autor: dnevno.hr

" Imamo par pojedinaca koji imaju svoje lance i gdje naše blagajnice rade u pelenama za 2.000 kuna", smatra Bulj.

Mostov Miro Bulj u ponedjeljak je gostovao u Novom danu na N1 televiziji gdje je govorio o predizbornoj kampanji te uvjetima Mosta za SDP i HDZ koje će dvije najveće stranke morati ispuniti budu li htjele postizborno surađivati.

“Most želi ispraviti ono što su učinile bivše vlade koje su dovele državu u dužničko ropstvo s 300 mlrd. kuna duga i 300 tisuća ovršenika. Brojni su u kontejneru, a nisu to zaslužili. Mi imamo jedan od najboljih programa, a njima će biti uvjet da se krenu poštivati neke stvari, a ne samo rasprodavati nacionalne interese”, kazao je Bulj i dodao da će uvjeti za predizbornu suradnju biti  isključivi gospodarski pojas i zaštita INA-e, decentralizacija i brojne druge stvari.

“Činjenica je da bi HDZ i SDP htjeli da Most nestane, a to se vidi po sučeljavanjima na kojima ne žele Most. Mi ćemo javno reći ono što želimo od onih s kim ćemo surađivati. Danas bi Hrvatska bila perspektivna da se INA nije neprijateljski dala u tuđe ruke”,rekao je Bulj.

“Činjenica je da nema srednjeg sloja i da imamo par monopolista koji upravljaju. To su vlasnici velikih koncerna koji su preuzeli poticaje i žele imati ključne ljude u vladi. Svi znaju tko su oni. Meni suze idu kad piše da je suša u Sinjskom polju, a tu Cetina prolazi. Ciljano upravljaju tajkuni našim političkim elitama”, smatra Mostovaci dodaje: “Imali smo hrabrosti udariti gdje nitko nije smio, a to je INA-MOL i na tome ćemo i dalje ustrajati.”

Na pitanje misli li na Tedeschija i Todorića kada spominje tajkune, Bulj je kazao: “Apsolutno da, to su jedni od tih koji imaju toliki monopol i koji su tu involvirani. Trebalo bi ojačati srednji sloj, a ne uništavati poljoprivredu, škver i željezare.”

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.