Patrik Macek/PIXSELL

BULJ O UHIĆENJU DESETORICE PRIPADNIKA HVO-A IZ ORAŠJA: Branitelji su lovina bez zaštite, proganja ih se kao zvijeri

Autor: A.P.

Mostov Miro Bulj smatra kako nije dovoljno da predstavnici najviših državnih institucija izraze samo zabrinutost.

U Hrvatskoj je uhićenje deset bivših pripadnika HVO-a u BiH izazvalo mnobrojne reakcije. Mostov Miro Bulj smatra kako nije dovoljno da predstavnici najviših državnih institucija izraze samo zabrinutost.

“[TUŽNO JE DA PREDSTAVNICI NAJVIŠIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA RH SMATRAJU DA JE DOVOLJNO IZRAZITI ZABRINUTOST ZBOG UHIĆENJA HRVATSKIH BRANITELJA I DRŽAVLJANA RH U BiH]

Uhićenjem državljana RH u BiH, koji su branili svoj dom, potvrđuje da su Hrvatski branitelji bez zaštite, lovina na otvorenom lovištu. Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije vođene od završetka Domovinskog rata i ono najgore potvrda nefunkcioniranja sigurnosnih službi.

Republika Hrvatska, kao i svaka ozbiljna država treba državnički pristupiti problemu uhićenja branitelja u BiH ,,kako kome padne na pamet”, Ovim uhićenjima ugrožena je sigurnost svih državljana RH, Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH i samim tim i nacionalna sigurnost RH.
Iz dosadašnjeg iskustva, neozbiljno je i nedržavničku pozivati se na svjetlom obasjanu EU i izražavati zabrinutost dok se Hrvatski branitelji nakon 21 godinu od završetka rata proganjaju kao zvijeri….

Da nije tužno bilo bi smiješno”, napisao je Bulj.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.