Bruno Kovačević imenovan vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije

Autor: Dnevno.hr

Jasna Burić jučer podnijela zahtjev za razrješenjem s te dužnosti

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Blago Markota na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije Božidara Domagoja Burića imenovao je Brunu Kovačevića vršiteljem dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske radiotelevizije (HRT – HTV 2), nakon što je dosadašnja urednica Jasna Burić jučer podnijela zahtjev za razrješenjem s te dužnosti zbog imenovanja supruga Božidara Domagoja Burića na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.

Bruno Kovačević diplomirao je na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Sportskome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) zaposlen je od 1992. godine. Bio je stalnim suradnikom CNN-a u emisiji World Report od 1992. do 1994. godine, a potom urednikom Sportskoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2002. do 2004. i od 2007. do 2011. godine. Bruno Kovačević bio je i glavnim urednikom Hrvatske televizije (HRT – HTV) od 2011. do 2012. godine, a od tada do danas rukovoditeljem je Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije.

Posljednjih dvadeset godina sudjelovao je kao voditelj projektnih timova, komentator i urednik velikih sportskih projekata Hrvatske radiotelevizije na Olimpijskim igrama u Naganu, Sidneyju, Salt Lake Cityju, Ateni, Torinu, Pekingu, Vancouveru, Sočiju i Riju de Janeiru. Bio je i glavnim urednikom projekata na svjetskim prvenstvima u skijanju u St. Moritzu, Bormiju, Val d’ Isereu, Garmisch Partenkirchenu i Schladmingu, na svjetskim nogometnim prvenstvima u Japanu, Koreji i u Južnoafričkoj Republici te na Europskome nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Ostvario je stotine emisija i više stotina izravnih televizijskih sportskih prijenosa, a autorom je i nekoliko dokumentarnih filmova o hrvatskim sportašima.

Za dokumentarni je film o paraolimpijskoj sportašici Ani Sršen 1997. godine dobio treću nagradu za strani dokumentarni film u Bugarskoj. Veliko zanimanje pobudio je i njegov film o stolnotenisačici Sandri Paović iz 2009. godine. Osobito su mu zapaženi filmovi o najtrofejnijoj hrvatskoj sportskoj obitelji Kostelić Dnevnik pobjednika iz 2002. godine i Gnothi Seauton iz 2015. godine.

Za film Dnevnik pobjednika 2003. godine dobio je nagradu Međunarodnoga olimpijskog odbora (MOO) u Lozani te prvu nagradu na Međunarodnome festivalu za televizijske programe i filmove u bugarskoj Albeni. Za film Gnothi Seauton osvojio je prvu nagradu Gold Remi Award na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Houstonu.

Bruno Kovačević dobitnikom je priznanja Hrvatskoga olimpijskog odbora (HOO) za najboljega promicatelja hrvatskoga sporta u svijetu 2003. godine te Godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije 2008. godine.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.