Patrik Macek/PIXSELL

Bruna Esih kandidirat će se za gradonačelnicu Zagreba?

Autor: dnevno.hr / maxportal.hr

Izvori bliski Bruni Esih kažu da ona ima potporu i u samom HDZ-u, a ne samo izvan stranke, u desnim krugovima.

Bruna Esih je prelomila i odlučila se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, donosi u novom broju tjednik Globus,a prenosi Max portal.

U tekstu, u kojem citiraju i gospođu Esih, nema izravne potvrde da se odlučila natjecati za gradonačelnicu hrvatske metropole, ali navode da su iz ‘dobro obaviještenih izvora bliskih Bruni Esih’ primili takvu informaciju.

U kuloarima se već kao jedan od njezinih mogućih bliskih suradnika spominje i demograf Stjepan Šterc. Izvori bliski Bruni Esih kažu da ona ima potporu i u samom HDZ-u, a ne samo izvan stranke, u desnim krugovima. Ipak, ističu kako nisu nerealni.

“Ima vremena, još je rano”, poručila je kratko kad smo je nazvali. No, u krugovima bliskim njoj vlada mišljenje kako je Bruna Esih praktički već odlučila da se upusti u utrku u metropoli, iako će s objavom još sačekati. Navodno se već priprema strategija za izbore, slaže se lista, prave procjene… Za financiranje kampanje, kažu, neće biti problema jer postoji sasvim dovoljan broj ozbiljnih poslovnih ljudi koji nisu zadovoljni ni ovom Vladom niti ovakvim HDZ-om, ali niti premijerom Andrejom Plenkovićem.

Gospođa Bruna Esih, osjetno prehlađena, u telefonskom razgovoru za Maxportal nije potvrdila kandidaturu. Kazala je da je razgovarala s novinarkom Globusa i navela da je posljednjih dana mnogi to pitaju, ali nije potvrdila da će se upustiti u utrku za gradonačelnicu Zagreba.

“Posljednjih dana ozbiljno sam prehlađena i na prvom mjestu mi je riješiti zdravstvene poteškoće, a o mojoj kandidaturi očito više brinu neki drugi nego ja”, kazala nam je Esihi dodala:

“Da sam se odlučila za kandidaturu i kampanju sigurno je ne bih ovako najavila.” Na primjedbu da javnost, poglavito njeni zagovornici, očekuje informaciju o njenoj kandidaturi odgovara:




“Trenutno mi je primarno da prizdravim, a o kandidaturi, ako je bude, javnost, poglavito moje glasače, obavijestit ću na vrijeme.”

U simulaciji izbornih rezultata, u slučaju da se kandidira i da su danas izbori, Bruna Esih u prvom krugu osvaja 15 do 17 posto i izgledan je kandidat za drugi krug u kojem bi se natjecala protiv Milana Bandića.




Autor:dnevno.hr / maxportal.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.