Davor Visnjic/PIXSELL
Davor Visnjic/PIXSELL

Brkiću, ne treba nam Vaša isprika, ostavku na stol!

Autor: Viktor Kodrič

Samo prije dva mjeseca Milijan Brkić je izjavljivao:'Predsjednik Karamarko i ja, uz to što smo prijatelji, dijelimo zajedničku viziju bolje Hrvatske pa je i to ono što nas jako povezuje'!A ako je tome tako onda bi Brkić u paketu s njegovom i Karamarkovom zajedničkom vizijom Hrvatske, koja je doživjela debakl trebao odstupiti. Trebao bi odstupiti, i kao što je sam napisao u svojoj poruci, prepustiti mlađima i sposobnijima da vode tu našu najjaču hrvatsku stranku.

Dan prije masovnog glasovanja za izbor novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, na kojima je ovaj dobio najmanje 5000 glasova više od prethodnika Tomislava Karamarka prije tri mjeseca, zamjenik predsjednika i donedavni tajnik stranke Milijan Brkić ispričao se građanima putem Facebooka.

“Čvrsto sam uvjeren da će HDZ, nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, jedinstven i osnažen, svojom vizijom, skromnošću, poniznošću, predanošću i vrijednim radom opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana”, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

Istaknuo je i da političari trebaju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra, jer se samo tako može steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom – u bolju Hrvatsku.”HDZ je uvijek znao prepoznati i artikulirati nacionalne interese kada god je bio “uronjen” u svoj narod i kada god je osjećao bilo hrvatskih građana. Međutim, kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti – čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti”, upozorio je Brkić.Zbog toga, naveo je, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, osjeća ljudsku i političku potrebu osobno se ispričati svim hrvatskim građanima te vrijednim članicama i članovima HDZ-a bez obzira na to koliko je mogao ili ne utjecati na neke odluke.

Prije dva mjeseca Brkić tvrdio da u HDZ-u nema podjela i da samo postoji Karamarkov tim

U svakom slučaju pozitivno je to što se Brkić, kao višegodišnji drugi čovjek u stranci i njegova siva eminencija ispričao svim hrvatskim građanima te vrijednim članicama i članovima HDZ-a, za sve propuste, grijehe, nepravde i na koncu štete koje je ta stranka u ovih više od četiri godine, dok je, između ostalog i on obnašao visoku funkciju u stranci, napravila. Takvu ili sličnu ispriku do sada, čini nam se, nismo uspjeli čuti niti od jednog političara, bilo onoga na vlasti ili onoga koji je sišao s vlasti.Ipak, što se Brkića tiče, čini se, da nakon svega što se odigravalo u toj stranci i nakon, kako kaže, svih pogreške i propusti – čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti, osim isprike morao i sam podnijeti ostavku, kao i njegov prethodni šef i prijatelj Tomislav Karamarko. Ruku na srce, njih dvojica su, i Karamarko i Brkić, u percepciji hrvatskih građana oličenje svega lošeg što je ova stranka u protekle četiri godine podarila narodu. Tim prije što danas,kada je Andrej Plenković postao novi predsjednik HDZ-a, Brkić kao pripitomljeni vuk s njegova Faccebook profila pjevao jednu drugu pjesmu. Primjerice, samo dva mjeseca ranije taj isti Milijan Brkić veličao je Karamarka na sva zvona i uvjeravao hrvatsku javnost da je u HDZ-u samo Karamarkov tim i da nema nikakvih podjela. Na novinarsko pitanje u kakvim je odnosima s Karamarkom, Brkić je rezolutno odgovorio:’Naši su odnosi prijateljski, a priču o tobože ”narušenim odnosima” uporno plasiraju neki koji bi voljeli da je tako i koji žele naštetiti HDZ-u. Još jednom poručujem tim dušebrižnicima da se ne muče s konstruiranjem i plasiranjem takvih glasina jer – uzalud im je trud. Predsjednik Karamarko i ja, uz to što smo prijatelji, dijelimo zajedničku viziju bolje Hrvatske pa je i to ono što nas jako povezuje’, kazao je Brkić 18.svibnja ove godine, dakle samo dva mjeseca prije nego li je na čelo HDZ-a izabran novi predsjednik Andrej Plenković.

Brkiću svoju funkciju pod hitno treba dati Plenkoviću na raspolaganje

Dakle, gospodin Brkić bi doista osim isprike, pod hitno trebao podnijeti ostavku na mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a jer je i sam priznao, i to nakon svih afera koji su zadesile njegova šefa i suprugu mu Anu, da predsjednik Karamarko i on, uz to što su prijatelji, dijele zajedničku viziju bolje Hrvatske pa je i to ono što ih jako povezuje. A ako je tome tako onda bi Brkić u paketu s njegovom i Karamarkovom zajedničkom vizijom Hrvatske, koja je doživjela debakl trebao odstupiti. Trebao bi odstupiti, i kao što je sam napisao u svojoj poruci, prepustiti mlađima i sposobnijima da vode tu našu najjaču hrvatsku stranku. Ruku na srce Brkić je do sada u javnosti egzistirao kao glavni Karamarkov operativac, pripisivane su mu ponekad, i vrlo neopravdano nadljudske moći, a on je u svemu tome potajno uživao. I dok se HDZ u oporbi pripremao osvojiti vlast Karamarko je, kažu pouzdani izvori, brojnim oponentima upravo prijetio svojim prijateljem i tadašnjim glavnim tajnikom Milijanom Brkićem. ‘Ako mi dođemo na vlast, a doći ćemo sigurno, Brkić će biti ministar policije, pa sad vi pazite što činite i govorite’, obraćao se Karamrko svojim oponentima. S Brkićem je Karamarko utjerivao strah u kosti,pričali su tada neki razočarani HDZ-ovci. Danas, Brkić, kao Karamarkov nekadašnji utjerivač straha, ističe da političari trebaju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra, jer se samo tako može steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom – u bolju Hrvatsku. Brkić ne shvaća ili ne želi shvatiti da je on do sada bio isključivo u Karamrkovoj službi i do zadnjeg mu štitio leđa pa čak i onda kada su svi shvatili u kakve je on afere zaglibio. I tko zna što bi se sve događalo da je Domoljubna koalicija osvojila planiranih 80, umjesto mršavih 59 mandata. Karamarko bi bio premijer, Brkić ministar policije i kud koji mili moji.

Autor: Viktor Kodrič

ZADNJE VIJESTI