FaH

Brkić: ‘Nemam saznanja da su Karamarko, Kujundžić i Todorić nagovarali Rohatinskog da se politički angažira’

Autor: Hina

 Brkić je za predsjedavanja HDZ-om Tomislava Karamarka bio glavni tajnik te stranke

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić izjavio je u četvrtak kako nema saznanja da su Ivica Todorić, Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić nagovarali bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog da se politički angažira, kazavši novinarima neka Rohatinskog pitaju o toj njegovoj tvrdnji.

 “To pitajte njega (Rohatinskog). Ja o tome nemam saznanja”, rekao je Brkić novinarima upitan kako komentira izjavu Rohatinskog da su Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić bilo dio kruga Ivice Todorića, te da su ga 2012. godine nagovarali da se politički angažira.

Na pitanje kako komentira izjavu Nikole Gromoje (Most) da je Todorić, pozivanjem s Karamatkom i Kujundžićem da se Rohatinski politički angažira, utjecao na politiku i vrh HDZ-a, Brkić je odgovorio kako za to treba pitati Grmoju.

 “To sam iščitao kao još jednu od njegovih velikih umnih zamisli, velikog istražitelja u saborskom Istražnom povjerenstvu o Agrokoru”, rekao je Brkić novinarima nakon što je saborsko Istražno povjerenstvo ispitalo bivšeg ministra financija Borislava Škegru.

 Brkić je za predsjedavanja HDZ-om Tomislava Karamarka bio glavni tajnik te stranke.

Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski u četvrtak je pred saborskim istražnim povjerenstvom za Agrokor ustvrdio da su Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić bilo dio kruga Ivice Todorića, te da su ga 2012. godine nagovarali da se politički angažira.

Rohatinski je na pitanje Nikole Grmoje (Most) rekao da su sugestije da se uključi u politički život došle puno ranije i da one nisu imale veze s Todorićem.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.