Davor Visnjic/PIXSELL
Davor Visnjic/PIXSELL

Brkić ipak ne ostaje bez zvanja diplomiranog kriminalista? Ali mora napisati novi diplomski rad!

Autor: T. P.

Podsjetimo, Visoka policijska škola u Zagrebu još je krajem veljače pokrenula postupak ponovne provjere diplomskoga rada glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.

Stručno vijeće Visoke policijske škole donijelo je odluku o diplomskom radu Milijana Brkića, odnosno upitnosti njegove diplome, no ono još uvijek nije službeno potvrđeno. Prema neslužbenim informacijama, Milijan Brkić neće ostati bez zvanja diplomiranog kriminalista, ali u roku od godinu dana mora napisati novi diplomski rad, piše Večernji list. Brkićev odvjetnik Ivo Farčić također još nije dobio pisanu odluku Stručnog tima koji se sastao 8. srpnja, a kada je dobije, već je najavio upravnu tužbu. Potvrdio je da je i do njega došla neslužbena informacija o odluci Vijeća.

Podsjetimo, Visoka policijska škola u Zagrebu još je krajem veljače pokrenula postupak ponovne provjere diplomskoga rada glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, za koji se još uvijek formalno nije utvrdilo da je riječ o plagijatu, iako je utvrđeno da je gotovo 70 posto prepisan.

K tome,Visoki upravni sud početkom godine pravomoćno je presudio da je u postupku kojim je Brkiću diploma oduzeta bilo proceduralnih pogrešaka, nakon čega su iz Ministarstva unutarnjih poslova najavili novi postupak. Tročlano povjerenstvo profesora Visoke policijske škole analiziralo je Brkićev diplomski rad, a prijedlog njihove usvaja spomenuto stručno vijeće te škole.

Neslužbena je to informacija o odluci trideseteročlanog Stručnog vijeća Visoke policijske škole koje je nedavno imalo sjednicu o “slučaju Brkić” i njegovu plagiranju diplomskog rada na Visokoj policijskoj školi.

Takva je odluka navodno donesena jer je utvrđeno da je Brkićev rad djelomično, a ne u cijelosti, prepisan pa stoga nije bilo osnove da mu se oduzme zvanje, već se išlo na blažu varijantu i Brkiću je dana druga šansa.

Odvjetnik Milijana Brkića Ivo Farčić kaže da pisanu odluku Stručnog tima koji se sastao 8. srpnja još nije dobio. No i do njega je došla neslužbena informacija o odgodi od godinu dana. Kad dobije pisani otpravak, Farčić najavljuje upravnu tužbu piše Večernji list.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI