Igor Soban/PIXSELL

BRITANCI SLOŽNI: Hrvati su aerodromu dali ime Franjo Tuđman kako bi naljutili Srbiju

Autor: dnevno.hr

 Podsjeća se u članku i kako su rođaci najpoznatijeg Srbina na svijetu, izumitelja Nikole Tesle, kojeg i Hrvati i Srbi smatraju svojim bili među žrtvama etničkog čišćenja u Hrvatskoj

Nakon što je analizirao kako su nazivani aerodromi u Hrvatskoj i regiji britanski tjednik The Economist objavio je stav kako se imena zračnih luka na Balkanu daju se kako bi se naživcirali susjedi.

‘U Zagrebu je futuristička građevina zračne luke preimenovana po ocu hrvatskog pokreta za neovisnost Franji Tuđmanu. On se protiv hrvatski Srba borio u krvavom ratu.  U tom ratu je hrvatske Srbe podupirala Srbija te su zajedno ustanovili kratkotrajnu odcijepljenu srpsku republiku na trećini hrvatskog teritorija. Većina Srba je 1995. godine protjerana iz Hrvatske”, piše The Economist.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.