screenshoot

BRAVO, VOJNIČINO! Odrekao se saborske plaće u korist djece bez roditelja!

Autor: S. Vučković

Učinio je to, kako doznajemo, u korist djece koja su ostala bez oba roditelja. No, za one koji Glasnovića poznaju, ovaj potez nije iznenađenje...

Hrvatski Sabor ima usamljene slučajeve koji vode tešku bitku s vjetrenjačama pokušavajući u klupama kod zastupnika probuditi socijalnu notu. Osim Vilibora Sinčića koji se odrekao dijela plaće i pojedinih povlastica u korist siromašnih, svoje se plaće u potpunosti odrekao general i saborski zastupnik Željko Glasnović!
Učinio je to, kako doznajemo, u korist djece koja su ostala bez oba roditelja. No, za one koji Glasnovića poznaju, ovaj potez nije iznenađenje.
Glasnović je nakon rata u ‘vlastitom aranžmanu’ pomagao braniteljima koji su u nevolji, a to čini i danas. Za sebe samoga nije učinio nikad ništa, pa tako i danas živi u bratovom stanu. O njemu su branitelji prije koji su ga priželjkivali za svog ministra govorili samo u superlativima:
– Predstavljat nas može jedino Željko Glasnović, vojničina bez premca. Slijedili smo ga u ratu, slijedit ćemo ga i u miru. Ministar branitelja može biti samo osoba koja osjeća kako kuca bilo vojnika, a od ‘Glave’ to nitko bolje ne osjeća. Hrabar, odvažan, čestit, skroman… Čovjek za kojeg smo sigurni da se ovog posla ne bi uhvatio radi vlastitog, već općeg boljitka – kazivali su Glasnovićevi suborci koji smatraju i da je njegov ulazak u Sabor velika stvar.
I prije nego li je Glasnović dobio mjesto saborskog zastupnika, moglo se naslutiti da je spreman vući ovakve poteze:
– Smatram da bi ljudi koji pretendiraju na saborske fotelje trebali potpisati izjavu da nikada nisu radili za Udbu i da im dosjei nisu u Beogradu. Zatim, trebali bi potpisati kako su se spremni odreći se 25 posto od svoje plaće, a trebalo bi uvesti i retroaktivni zakon po kojem, ako ste već prije bili u Saboru, ne bi bili izuzeti od progona – riječi su Željka Glasnovića.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.