Miranda Cikotic/PIXSELL

BRANITELJSKI NAČIN PROSLAVE POBJEDE: Skupilo ih se više od tisuću na Sportskim igrama u Čakovcu

Autor: Hina

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je ponosan što je  preko tisuću branitelja iz cijele Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika u kraju između Mure i Drave

Svečanim mimohodom i postrojavanjem na Trgu Republike, u subotu je u Čakovcu otvoreno 22. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u kojemu sudjeluje više od tisuću branitelja.

Tom prigodom ministar branitelja Tomo Medved zahvalio se Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na organiziranju natjecanja rekavši kako je “prekrasno na jednom mjestu vidjeti ovoliki veliki broj branitelja”.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Đuro Dečak kazao je kako su sportski susreti braniteljski način proslave pobjede u Domovinskom ratu. „Započeli smo ovo prije 22 godine upravo ovdje u Čakovcu. Svake godine bili smo u drugoj županiji i Gradu Zagrebu i sada smo se ponovno vratili ovdje u Međimurje,“ rekao je.

Govoreći o odličnom prijemu u Međimurju, istaknuo je kako su Međimurci dokazali svoju nacionalnu svijest više puta u novijoj povijesti. Sjetio se kako su 1991. stali pred tenkove u Murskom Središću i nisu dozvolili napad na Sloveniju te, istaknuo je, time dokazali veliko herojstvo za anale hrvatske povijesti.

Naveo je da u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata članstvu ima 217.000 branitelja  u 500-tinjak ogranaka i klubova u 21 županijskoj podružnici.

Na pitanje novinara o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima, rekao je kako će to biti prvi zakon koji će se doticati i branitelja, a ne samo stradalnika te dao podršku ministru. Tomo Medved je dio braniteljske populacije i svjestan je da tisuće hrvatski branitelja koji su iz Domovinskog rata izašli zdravi i živi nemaju riješenu egzistenciju, kazao je Dečak. „Mislim da nitko neće biti protiv toga da se pomogne onima koji su temelj ovoga društva,“ naglasio je Dečak.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako je ponosan što je  preko tisuću branitelja iz cijele Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika u kraju između Mure i Drave. „Zahtjevna je to organizacija, ali siguran sam kako će se Međimurci pokazati kao odlični domaćini,“ poručio je.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.