Marko Mrkonjic/PIXSELL

BRANITELJSKA TRADICIJA: ‘Vukovarsko svjetlo mira’ otišlo iz Vukovara za Zagreb

Autor: Hina

'Vukovarsko svjetlo mira' pali se inače s uskrsne svijeće iz vukovarske Župne crkve sv. Filipa i Jakova

U vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u subotu je upriličena primopredaja “Vukovarskog svjetla mira” koje tradicionalno branitelji Vukovara uručuju braniteljima grada Zagreba i Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb, a kojim će se 17. studenoga u Ulici grada Vukovara u Zagrebu upaliti velika svijeća u sklopu zagrebačkog obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991..

“Vukovarsko svjetlo mira” upalili su vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić i vukovarska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović, a preuzela su ga djeca zagrebačkih branitelja.

Nakon što bude prenešeno u Zagreb 17. studenoga, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koji se obilježava 18. studenoga u spomen na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu, tim će se svjetlom zapaliti velika svijeća, a s nje velik broj lampiona koji će biti postavljeni duž zagrebačke Ulice grada Vukovara.

Riječ je o akciji Kluba veterana 148. brigade HV-a i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja „I reći ću vam još jednu stvar: Zapamtite Vukovar“ kojom se građani Zagreba prisjećaju svega onoga što se 1991. godine događalo u Vukovaru, ali i Škabrnji i ostalim stradalničkim mjestima.

“Vukovarsko svjetlo mira“ pali se inače s uskrsne svijeće iz vukovarske Župne crkve sv. Filipa i Jakova.

Članovi Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske, kojih je u Vukovar došlo oko 120, obišli su vukovarska mjesta stradanja, Velepromet i Ovčaru, posjetili vukovarsku bolnicu te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.