Dusko Jaramaz/PIXSELL

BRANITELJ UZVRAĆA UDARAC: Šerbedžija se opet služi lažima!

Autor: Mladen Pavković

Kao prvo, te njegove izjave koje su s pravom izazvale gnjev i osudu hrvatskih branitelja objavio je beogradski Tanjug, a to glumac nigdje ne spominje. Dakle, da je točno da je rekao „nešto što nije rekao“ Šerbedžija bi istoga dana tražio ispravak Tanjuga, ali on to očito ne čini, jer zna da je „rekao što je rekao“.

Nakon što je i Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čijem je čelu ugledni i cijenjeni general Tomo Medved, odgovorilo glumcu Rade Šerbedžiji zbog nekih njegovih sramnih izjava izrečenih na beogradskom Sajmu knjiga, gdje je promovirao neku svoju zbirku pjesama, ovaj čuveni glumac, koji je dezertirao u vrijeme Domovinskoga rata, u intervjuu s nazivom „Danijel Dragojević rekao je da mi zavidi jer sam uspio postati stranac u domovini“ (Večernji list, 14. studenoga 2016.) uz ostalo je i odgovorio Ministarstvu hrvatskih branitelja. Rekao je: „Zar nije čudno  da jedna ozbiljna  politička institucija kao što je to Ministarstvo branitelja neprovjereno koristi novinske informacije iz strane države i donosi zaključke koji se nisu čak pojavili ni u srpskom tisku? Ta njihova politička kleveta koja počiva na laži i izmišljenim činjenicama opasna je stvar koja se događa u ovoj državi. Poslat ću pismo Ministarstvu branitelja (valjda Ministarstvu hrvatskih branitelja, op.a.) i tražiti od njih da mi se ispričaju“.

>>> Šerbedžija odgovorio braniteljima: ‘To što jesam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo’

Rade je još napomenuo da je rekao nešto „što nije rekao“, itd. i tome slično.

Kao prvo, te njegove izjave koje su s pravom izazvale gnjev i osudu hrvatskih branitelja objavio je beogradski Tanjug, a to glumac nigdje ne spominje. Dakle, da je točno da je rekao „nešto što nije rekao“ Šerbedžija bi istoga dana tražio ispravak Tanjuga, ali on to očito ne čini, jer zna da je „rekao što je rekao“.

Zatim, nije istina (najblaže rečeno) da Tanjugov tekst  s njegovim ogavnim odgovorima, kao npr. „svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo su kriminalci“, a što se najvjerojatnije odnosi i na hrvatske generale, Junake Domovinskoga rata Ante Gotovinu i Mladena Markača, nisu se, kao što on kaže „pojavili ni u srpskom tisku“. Dovoljno je malo pogledati na internet i vidjeti da su njegove „bisere“, o kojima je riječ, objavile i novine, pa čak i televizije i radio stanice u Srbiji, ali i u BiH, uglavnom s naslovom „Bitange su razorile divnu Jugoslaviju“. To je naravno  izvučeno iz konteksta, ali  to je očito  ono o čemu je pričao (i priča) Šerbedžija.

>>> Šerbedžija javno ismijava hrvatske Junake Domovinskoga rata!

Ministarstvo hrvatskih branitelja napokon je reklo „dosta“ ovakvim sramnim umjetnicima, koji nam sada, 25. godina nakon agresije, dijele lekcije, a koji su dezertirali kad je trebalo ostati i braniti prije svega nevine Hrvate od srpske i ine okupacije.




No, zanimljivo je da se svim tim  lažima i klevetama  „pridružio“ i bivši žalosni ministar branitelja Predrag Matić, koji se čudom čudi (Novi list, 11. studenoga 2016.) zbog čega je Ministarstvo hrvatskih branitelja tako reagiralo, jer da se u Radinim odgovorima 99,9 posto nije prepoznao  ni jedan branitelj, a najmanje on. Inače, Matić bi trebao biti zadnji čovjek koji, nakon što su časni i istinski hrvatski branitelji pred njegovim prozorom isključivo protiv njega i njegove izdajničke politike protestirali čak 555 dana, trebao i mogao nešto reći. On, uz ostalo,  brani Šerbedžiju da u vrijeme najžešćeg Domovinskoga rata, scene za film „Dezerter“, nije snimao u okupiranom Vukovaru nego u Beogradu!!!

Pa, stvarno, je li nam taj uistinu bio i ministar branitelja?

No, kako bilo da bilo, vrijeme je da nam netko objasni na koji je način obitelj Šerbedžija dobila „na raspolaganje“ Brijune, a oni koji su se za njega i njemu slične borili i prolijevali krv tek samo „vodu u lavoru“?




Osim toga, nije slučajno da ovaj glumac pljuje i bljuje po onima koji su rušili Jugoslaviju uoči još jedne obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje.

I to u srbijanskim sredstvima javnog priopćavanja!

Autor:Mladen Pavković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.