Igor Soban/PIXSELL

BRANITELJ SE ‘ISTRESAO’ NA GLASAČE HDZ-A: ‘Svi ste vi sudionici, šutjeli bi i da vam Pupovac dođe na čelo stranke’

Autor: S.V.

Hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček, vrlo oštrim riječima obratio se biračkom tijelu HDZ-a:

“Ni HDZ ni SDP nisu mi svetinje, prije bih rekao da su prokletinje… Zanimljiv je fenomen kako članstvo, stranačka vojska brani svoje prvake. Sjetim se rasprava od prije koju godinu…

Iste smo rasprave vodili i glede Sanadera, Jadranke Kosor i drugih koje ste vi i vama slični branili u njihovim potezima i politikama. I što se od njih na kraju pokazalo? Bojim se kako ćete se opet razočarati. No zanimljivije je sociološki, kulturološki pa i politički pogledati kako se vi koji ste podržavali nogama i rukama te i takve i njihovu politiku, danas odnosite prema njihovim postupcima i potezima… Šutite, odričete ih se, zaniječete ih, a Vi ste ih stvorili…

Postavlja se pitanje, tko je onda štetniji za Hrvatsku? Oni ili vi koji ste ih izabrali, svima nama postavili, branili ih pa ih onda zatajili… Razmislite o ovim riječima. Vama je normalno da HDZ u koaliciju prima i zove Pupovca, HNS i slične a vi dalje podržavate te vođe i politiku stranke iako djeluju suprotno Vašim htjenjima i vlastitim obećanjima? Meni je to normalno za SDP i njegovu stranačku vojsku, ne i za HDZ… Ali eto, pametnom dosta. Isto ste vi jurišnici HDZ-a ovako kako branite poteze Plenkovića i/ili KGK, branili svesrdno i Jadranku Kosor, Sanadera i druge, šutjeli na neprirodne koalicije, loše političke poteze, nakaradne i štetne zakone po vlastiti narod i državu i pravdali ih. Vi ste sudionici svojom potporom tim i takvim odlukama, htjeli Vi to priznati ili ne.

Koalicija HDZ i SDSS u Vukovaru – šutjeli ste, koalicija HDZ i SDP u Istri – šutjeli ste, kolairanje s Pupovcem danas – šutjeli ste.  Šutite, tolerirate i svojom potporom stranci i velikom vođi podržavate sve ovo oko nas. Kao članstvo, odobravate i šutite. Vama kad bi Pupovac došao na čelo HDZ-a i države (a neizravno baš zahvaljujući HDZ-u i jest na čelu) šutjeli biste i šutnjom to odobravali. Rekoh i ponovit ću: Veća je opasnost za Hrvatsku onaj tko podržava administraciju, stranku i politiku koja radi suprotno težnjama naroda, nego sam počinitelj, jer počinitelja ne bi bilo bez potpore tih i takvih….

Onima koji kažu bi li onda bilo bolje da su ostali Josipović ili Mesić, Račan i SDP, neka bude jasno kako ih je upravo HDZ svojim političkim propustima doveo na čelo Hrvatske. Učinit će to opet i dovesti na vlast još odnarođenije i po Hrvatsku pogubnije likove i stranke. Zašto i kako? Zato jer su oni koji vas vode kroz HDZ iz istog legla!

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda Čuvari domovine, pozivam vas da se zbog Hrvatske i hrvatskog naroda probudite, pobunite i pročistite svoje redove. Vi to možete – jer vi birate.”




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.