screenshoot

BRANITELJ MU PORUČIO: ‘Razbit ću svaku ploču… Ne prijetim, nego obećavam!’

Autor: Snježana Vučković

Vukovarski branitelj Predrag Mišić – Peđa, nije najbolje reagirao na izjave Milorada Pupovca koji najavljuje povratak dvojezičnih ploča u Vukovar. Peđa Mišić jedan je od Vukovaraca koji je razbio ćirilični natpis u svom gradu, a ove nedjelje ugostit će ga Aleksandar Stanković u emisiju Nedjeljom u 2.

Evo što je Mišić poručio Pupovcu.

“Neću više biti uljudan i nazivati te gospodinom.
Ti si zlo i samo zlo radiš…

U dane najvećeg zločina izvlačić ćirilicu. Zlo si, Milorade i neće ti proći. Taman stajao sam, razbit ću svaku ploču, razbit ću… I tebe tužiti za uvredu ako bude potrebno. Ja sam spreman ovaj put ići do kraja, s tobom očito drugačije ne može.

Ne pišem ovo da se nekom svidim, ovaj put mislim ozbiljno. Niti jedna ploča s ćiriličnim pismom neće biti postavljena, obećajem ti, spreman sam na sve. Ti si zlo koje je zadesilo Hrvatsku.
Ovo nije prjetnja, ovo je obećanje preko kojeg neću prijeći. Vi vladajući, nemojte se igrati. Ne pišem u ničije ime. Nisam Stožer…
Branit ću ono što je moje po cijenu života.

Bilo tko i bilo kada, neću se ustručavati. Uzeli ste moju mladost, mladost moje djece nećete. Nije pitanje kada, pitanje je tko će je postaviti. Vladajući, pazite ovaj put što, gdje i kada.
Ne, ne bojim Vas se. Nije prijetnja, možete osnivati povjerenstva. Ovaj put neće proći jer razbit ću svaku ploču.

Nećete, bando”, riječi su Predraga Mišića.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.