Marko Prpic/PIXSELL

Boras: Situacija je ozbiljna, moramo uzeti malo vremena i razmotriti kako se postaviti

Autor: dnevno.hr

Profesori članovi Fakultetskog vijeća koji su pokrenuli proceduru razrješenja dekana odbili su sudjelovati u sjednici bez studenata.

Rektor Damir Boras koji se u vrijeme današnjeg rušenja kvoruma Fakultetskog vijeća na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nalazio u Dubrovniku, komentirao je za N1 razvoj događaja na tom fakultetu.

Kazao nam je da je upoznat s činjenicom da je sjednica Fakultetskog vijeća prekinuta.

“Situacija na Filozofskom fakultetu je ozbiljna. Svi elementi sustava moraju funkcionirati legalno. Moramo uzeti malo vremena i razmotriti kako se postaviti u novonastaloj situaciji”, kazao je rektor Sveučilišta u Zagrebu našem Marku Perožiću.

Profesori članovi Fakultetskog vijeća koji su pokrenuli proceduru razrješenja dekana odbili su sudjelovati u sjednici bez studenata. Srušen je kvorum, a u auli pred više od stotinu studenata pročitana je izjava profesora, uz gromoglasan pljesak.

U izjavi su naveli da traže nastavak normalnog rada Vijeća i povratak studenata maknutih iz njega, zahvaljujući odluci Senata Sveučilišta, koja je nastala temeljem savjetodavnog, a ne obveznog mišljenja Ministarstva obrazovanja. Ukoliko bi se ta odluka provodila dosljedno, upozorili su, proizveo bi se pravni kaos. Nastavkom normalnog rada Vijeća, nastavila bi se i procedura razrješenja dekana. Poručili su da osim navedenog, ali i micanja zaštitara s fakulteta, očekuju potez rektora Borasa prema po zakonu mu podređenom dekanu Vlatku Previšiću, provoditelju nasilja na Filozofsko

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.