Marko Lukunic/PIXSELL

BLIŽI SE KRAJ TOPLINSKOM UDARU: Saznajte kada nam stiže osjetno osvježenje!

Autor: A.P.

Očekuje se osvježenje, koje će se najviše osjetiti u unutrašnjosti gdje je ponegdje moguć pad temperatura do 10 Celzijevih stupnjeva.

 

Državni hidrometeorološki zavod javlja kako nam vikend donosi sunčano i vruće vrijeme u većini Lijepe Naše. Uz rijeke i kotline subota ujutro donijet će kratkotrajne magle. Vjetar će biti slab, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni.

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva. Osim toga, najviša dnevna temperatura penjat će se od 29 do 32, a na obali i otocima čak do 34 stupnja.

Sparno i vruće vrijeme očekuje nas u nedjelju, pa su kasno navečer u zapadnim predjelima mogući pljuskovi s grmljavinom.

Temperature će i dalje biti visoke. Na kopnu će najniža temperatura biti 21, a najviša 32 stupnja, koliko će biti i na Jadranu, s nešto višom jutarnjom temperaturom od 24 stupnja.

Za cijelu Hrvatsku je Meteoalarm izdao žuta upozorenja, uz izuzetak krajnjeg juga gdje je zbog vrućine izdana narančasta uzbuna, koja upućuje na opasne vremenske uvjete.

Od ponedjeljka nestabilnije, mjestimice uz kišu te grmljavinske pljuskove, češće u unutrašnjosti. Vjetar slab, od ponedjeljka i umjeren sjeverni i sjeveroistočni,na Jadranu sjeverozapadni, a u utorak će na sjevernom dijelu zapuhati bura.




Očekuje se osvježenje, koje će se najviše osjetiti u unutrašnjosti gdje je ponegdje moguć pad temperatura do 10 Celzijevih stupnjeva.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.