Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BLAGDAN SVIH SVETIH: Vjernici diljem Hrvatske prisjećaju se onih koji više nisu s njima (FOTO)

Autor: dnevno.hr

Svoj dolazak na Mirogoj najavile su i političke stranke.

Katolička crkva danas slavi blagdan Svih svetih, a ljudi diljem Hrvatske danas se prisjećaju svojih najmilijih koji više nisu s njima. Građani tradicionalno odaju počast pokojnicima te polažu cvijeće na njihove grobove i pale svijeće.

Molitva za pokojne

Nebeski Oče, od Tebe dolazi naš život i Tebi se svatko vraća.

Dao si nam taj boravak na zemlji kako bismo se pripremili na sudjelovanje u Tvojoj vječnoj ljubavi.

Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme i neki, na žalost, odbijaju Tvoje prijateljstvo. Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeći istinu, pravednost i dobrotu, no ljudska slabost zamračuje čistoću duše. Zato nakon smrti trebaju najprije proći kroz čišćenje, kako bi se konačno mogli susresti s Tobom, licem u lice.

Molimo te za sve naše pokojne koji trpe u čistilištu, prepoznavajući jasno u svjetlu Tvoje ljubavi vlastitu nesreću, propuste i grijehe zemaljskog života. Oče milosrđa, oslobodi od trpljenja one za koje je Tvoj ljubljeni Sin prolio svoju Predragocjenu Krv.

Znamo da prazna riječ ili mnoštvo riječi ne mogu pomoći ni spasiti naše pokojne. Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju, prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti.

Neka trud našega rada, vjernost Bogu, strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti, te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju našihpokojnih s Tobom.

Molimo prije svega za sve one kojima dugujemo posebnu zahvalnost, od kojih smo primili život, vjeru i druga dobročinstva. U svome milosrđu, također pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti. Amen!

Na svetkovinu Svih svetih euharistijsko slavlje u crkvi Krista kralja na Mirogoju predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u 16 sati. Nakon mise kod glavnoga križa kardinal Bozanić predvodit će i molitvu za pokojne.

Svoj dolazak na Mirogoj najavile su i političke stranke.

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem položit će vijence i zapaliti svijeće na groblju Mirogoj.

“Izrazili smo poštovanje i sjećanje prije svega poginulim hrvatskim braniteljima, svima koji su dali život za Hrvatsku i prvom predsjedniku, doktoru Franji Tuđmanu. Učinili smo sve ono što državnih vrh treba učiniti ovakvom prigodom”, kazao je predsjednik Vlade Plenković u ponedjeljak.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI