FaH

Bivši financijski direktor Agrokora tužbom naganja otpremninu!

Autor: dnevno.hr

Predstavnik Agrokora dobio je rok na očitovanje za protutužbu

Mjesec dana prije nego što je izvanredna uprava preuzela Agrokora, Ivica i Ante Todorić kao i bivši financijski direktor Agrokora Ivan Crnjac potpisali su ankes ugovora prema kojemu Agrokor jće trebao snositi sve troškove njihovog zastupanja. Po dolasku izvanredni upravitelj Ante Ramljak ih je tužio tražeći poništenje aneksa tvrdeći da Agrokor nema nikakve pravne obveze plaćanja troškova odvjetnika i štete koju su članovi Uprave učinili.

Odvjetnici Todorića kao odgovor na tužbu pristali su raskid tog aneksa, međutim odbili su platiti sudske troškove zbog čega presuda Trgovačkog suda još uvijek nije pravomoćna.

Kako javlja Telegram, Ivan Crnjac tome se protivi te je podnio protutužbu u kojoj traži od Agrokora isplatu razlike bruto plaće, isplatu otpremnine i troškova odvjetničkih usluga.

S obzirom na to da se Crnjac sam zastupa na sudu, Trgovački ga je sud upozorio kako njegova protutužba nije sastavljena po zakonu. Sukladno zakonu omogućen mu je dodatni rok kako bi ispravio protutužbu, dok je predstavnik njegova bivšeg poslodavca dobio zakonski rok na očitanje.

Iduće ročište na Trgovačkom sudu u ovom postupku izvanredne uprave Agrokora protiv Crnjca zakazano je za 14. veljače iduće godine.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.