Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

BITKA ZA MINISTARSTVO KULTURE: Milanović bi umjesto Hasanbegovića postavio Stazića?

Autor: Dnevno.hr

Ministarstvo kulture za SDP bilo je uvijek izdašan izvor prihoda

SDP i partneri potpisali su koalicijski sporazum. Narodna Koalicija, uz slogan ”Siguran Smjer”, koja uz SDP okuplja HNS, HSS i HSU surađivat će u iduće četiri godine.

Potpis na koalicijski ugovor obećanje je za kadroviranje ali i zajedničke poruke kojima će pokušati privući birače i odgovoriti suparnicima.

”Vratiti kurikularnu reformu, stipendije, tehnologije, znanost, obrazovanje, ekonomiju koja donosi rezultate”, poručio je Vrdoljak, piše Dnevnik.hr.

Nakon potpisivanje koalicijskog sporazuma počele su priče o foteljama. Anka Mrak Taritaš ima gotovo sigurno mjesto u Milanovićevoj Vladi i nastavila bi voditi Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, dok bi Ivana Vrdoljaka, koji je u prošlom mandatu bio ministar gospodarstva,  zamijenio Siniša Hajdaš Dončić koji je bio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo kulture za SDP bilo je uvijek izdašan izvor prihoda i mjesecima su vodila bučnu kampanju protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Čini se da SDP nema namjeru odustati od ovoga resora. Naime, neslužbeno se doznaje kako bi na njegovo mjesto Milanović postavio ni manje ni više nego Nenada Stazić.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI