Robert Anic/PIXSELL

Bernardića napali SDP-ovci: Srame se njegovih izjava, Grbin mu u lice rekao da laže

Autor: dnevno.hr/jutarnji

Sve je izglednije kako SDP očekuje novo vodstvo stranke, na sastanku kluba zastupnika SDP-a žestoko se obrušili na Bernardića

Dva i pol sata trajao je sastanak kluba SDP-a koji je vrlo brzo nakon početka pretvorio u žestoku raspravu a potom i svađu. Pale su teške optužbe i poruke, nakon kojeg su se razišli.

Saborski Klub SDP-a sastao se u utorak kako bi konačno zauzeo stav oko izbora ustavnih sudaca, odnosno hoće li izbor troje sudaca (Miroslav Šeparović, Mato Arlović i Goran Selanec), koji su usuglasili još početkom lipnja s HDZ-om, uvjetovati formiranjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Predsjednik stranke Bernardić dao je izjavu kako se i dalje ustraje u ultimatumu HDZ-u, dok su neki drugi SDP-ovci trvdili da se na sastanku Kluba nije dogovorilo ništa, nego su se samo dobro posvađali.

Kako navodima dijela SDP-ovih zastupnika, na trenutke je bilo vrlo žestoko pa je tako Bernardić dobio u lice optužbu da laže. Nije ni Bernardić ostajao dužan pa je svojim zastupnicima otvoreno rekao da svi oni kojima se ne sviđa u Klubu SDP-a mogu slijediti primjer Ivana Klarina i otići “jer ima onih koji jedva čekaju ući u Sabor”. Na to je žestoko reagirala Milanka Opačić koja mu je otvoreno rekla kako ga radi toga može biti sram, prenosi jutarnji.

Bernardiću i stranačkom vodstvu se tako prigovara da ne vode dobro stranku i da se ne zna na čemu su i kakva se politika vodi. Ukazivalo se na to da Predsjedništvo SDP-a mora donositi jasne političke odluke i o njima informirati saborski klub koji će ih provoditi i pretakati u konkretnu stranačku politiku. Bernardiću i stranačkom vodstvu stavilo se pod nos što se stalno mijenja stav oko izbora ustavnih sudaca.

Upitan o ostavci Peđe Grbina Bernardić je kazao kako on nema tu informaciju, osim iz medija. Na to mu je Grbin pred svima kazao da ga gleda u oči i laže, te da mu je osobno rekao za ostavku, a potom je izašao iz dvorane.

Tijekom prepucavanja na sjednici Kluba SDP-a bilo je više tema radi kojih se kritiziralo Bernardića, a jedna od njih je bila i njegova tvrdnja izrečena ujutro na sjednici Sabora kako revizije prikrivaju kriminal.




Osim toga navodno su SDP-ovci Bernardiču otvoreno kazali kako se srame njegovih izjava u medijima.

 




Autor:dnevno.hr/jutarnji
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.