HRT

Bernardić uvjeren u pobjedu, a Ostojić poručio: Ne podcjenjuj

Autor: Dnevno.hr

Davor Bernardić i Ranko Ostojić, kandidati za šefa SDP-a, sučelili su se u Temi dana na HRT-u

Uoči subotnjeg drugog kruga izbora za predsjednika SDP-a, Davor Bernardić i Ranko Ostojić sučelili su se u Temi dana HRT-a.

“Članovima nedostaje motivacije, moj zadatak, kao budućeg predsjednika je da vratim povjerenje članova u stranku – kazao je Bernardić na što mu je Ostojić spočitnuo da se već proglasio predsjednikom. I poručio mu: ‘Bitno je nikoga ne podcjenjivati ni članove, ni oponente – prepustimo članicama i članovima da oni odluče tko će biti predsjednik stranke, a ne se sada tako predstavljati”.

Ostojić je svom protukandidatu zamjerio jer je Zagrepčanima obećao kandidaturu za gradonačelnika grada kazavši kako nikad ne bi ‘pristao na to da se mojoj gradskoj organizaciji nameće kandidat za gradonačelnika’.

“Kad si ti vodio listu za zagrebačku skupštinu s 24 došli smo na 12 vijećnika”, kazao je Ostojić Bernardiću.

Bernardić mu je odgovorio kako je njegova lista dobila više vijećnika od Bandićeve, a gradonačelničku su funkciju izgubili upravo zato što je smijenjen. Uzvrativši, rekao je kako je Ostojić odustao od Splita nakon što je od Željka Keruma izgubio izbore u tom gradu.

Također, Bernardić je odlučno demantirao jutrošnje optužbe Ostojića da izbjegava predizborna sučeljavanja, istaknuvši da su se u protekla dva mjeseca kao kandidati sučelili čak 11 puta.

Ocjenjuje i da je ova SDP-ova kampanja bila kampanja sučeljavanja, za razliku od prošle u kojoj ih uopće nije bilo.




“S pristupom prozivanja i isključivosti sutra smo završili. Tko gubi, taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram”, rekao je jutros Bernardić.

“Ovo je nova utakmica, miješaju se nove karte”, poručio je Ranko Ostojić koji je u prvom krugu osvojio 23 posto glasova, nasuprot Bernardiću koji je osvojio 46 posto.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.