Patrik Macek/PIXSELL

Beljakova ‘seks afera’, Milanovićeva ljubavnica i Vrdoljakove žene: Kakvi to šefovi upravljaju Narodnom koalicijom?

Autor: I. Delić

Zoki je, kao što je sam u nekoliko navrata akcentirao, veliki ljubitelj grupe E.N.I, a ta pop skupina donedavna nije krila svoju sklonost SDP-u za kojega su pjevali u nekoliko predizbornih kampanja.

Rijetke su priče o povijesnim ličnostima i diktatorima, a da ih ne prate mitovi, a jedan od takvih vezuje se i za jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita kojega povijest među ostalim opisuje i kao velikog ljubavnika. Je li Broz uistinu bio ljubavnik tematika je koju valja prepustiti povjesničarima, a sadašnjost pak nosi neke nove ličnosti. Jedan od takvih je i Brozov zamjenik na čelu Partije te prvi čovjek Narodne koalicije Zoran Milanović. Uistinu, kada je riječ o ljubavničkom djelu biografije čelnika Narodne koalicije ondje se može pronaći mnogo pikantnih zanimljivosti. Tako se dok je Milanović bio premijer spekuliralo kako suprugu odvodi na službena putovanja ne bi li sačuvao brak pa ju je tako jedne prilike sa sobom povukao sve do daleke Australije. Premda u javnosti djeluje kao brižan otac i suprug, bivši premijer ne može se maknuti od Titova krimena. Po uzoru na bivšeg šefa Partije, kojega se dodajmo SDP nikada službeno nije odrekao, i Zoran Milanović veliki je, a ako je vjerovati pričama iz kuloara i strastveni ljubavnik..

Prema pisanju dijela medija, pjevačica riječke grupe E.N.I. Ivona Maračić prije nekoliko mjeseci po prvi je puta postala majkom. Iz nekog razloga porod je protekao u strogoj tajnosti, a mediji su diskretno nagađali da bi upravo Zoran Milanović mogao biti otac Ivoninog djeteta. Kada već progovaramo o Milanovićevim ljubavničkim sklonostima valja podsjetiti kako i kada se ova ljubavna priča zakuhala. Zoki je, kao što je sam u nekoliko navrata akcentirao, veliki ljubitelj grupe E.N.I, a ta pop skupina donedavna nije krila svoju sklonost SDP-u za kojega su pjevali u nekoliko predizbornih kampanja.

Prvi puta su jasno i nedvosmisleno uz tadašnju oporbu stali uoči izbora 2000. godine, dame iz grupe jasno su rekle da za Partiju nastupaju iz svjetonazorskih pobuda. Otada je njihov veliki fan i Milanović, u to vrijeme djelatnik Ministarstva vanjskih poslova koji je u diplomatsku službu dospio preko bivšeg premijera Sanadera. Druženja uz glazbu, često znaju biti prisna i intimna, a takvim druženjima nije odolio niti Zoran Milanović. Bivši premijer sa Ivonom se navodno nije družio samo zbog glazbe, već su kako se pisalo dugo godina ljubavnici, a svaki puta kada posjeti Rijeku ili okolicu, crvenokosa Ivona dobije poziv za sastanak, od svojega obožavatelja. Na treću godišnjicu, dogovora za koaliciju, trenutno vladajuća ekipa okupila se u Kukuriku restoranu, a među njima bio je i Milanović, koji se ubrzo izgubio. Kamo je otišao, njegovi bliski suradnici dobro su znali. Po odlasku iz restorana, premijerov službeni auto bio je parkiran blizu Ivoninoga stana. Premijerova pratnja čekala je u autu, a potom se zbio događaj kojega je prepričavala cijela Rijeka. Naišli su neki mladići i iz nekog njima znanog razloga na premijerov službeni automobil počeli bacati kamenje. Luksuzni državni auto su tako malo oštetili. Premijerovi tjelohranitelji su izašli iz auta i potrčali za mladićima koji su se dali u bijeg, odmah  su  incident  prijavili policiji u Rijeci i policajci su se dali u potragu. Mladiće je tražilo nekoliko ophodnji. Navodno su ih tražili na dvadesetak mjesta dok ih nisu uhvatili. Za to vrijeme pjevačica iz grupe E.N.I je bila sa svojim obožavateljem. Priča se dodatno rasplamsala jedne prigode kada je Milanović po povratku iz BiH vladinim avionom sletio na Krk, gdje se tvrde upućeni susreo sa Ivonom. Da priča bude intrigantnija pobrinula se Milanovićeva zabrana da ga se snima, jer tamo je bio u privatnom posjetu.

Beljakova seks afera

Posve atipičan predstavnik HSS-a svakako je Krešo Beljak, a njegov netipičan potez među ostalim jeste i taj što je svoju stranku spojio sa Narodnom koalicijom u kojoj kormilom rukovodi SDP. No, politička trgovina nije neobična pojava u Lijepoj našoj, ali neobična je pojava da se u politici nađu kradljivci. Ovaj profesor geografije imao je po svemu sudeći burnu mladost. Zagriženi dinamovac pravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog teške provale u četiri automobila, uz uivjetnu osudu na tri godine.

Pravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zagrebu na osam mjeseci zatvora zbog teške provale u četiri automobila, uz uvjetnu osudu na tri godine.

“Napravio sam glupost kad sam bio mlađi, prije i poslije nikad nisam napravio prekršaj. To je pogreška na kojoj sam naučio da da ne radim gluposti. Sad više ni prometni prekršaj ne pomišljam napraviti”, objasnio je Beljak jedan od svojih gafova iz mladosti. A jednako tako nedavno je za tjednik Nacional objašnjavao seksualnu aferu koja mu se imputirad. Naime, jedan od čelnika Narodne koalicije tvrdio je nedavno da njegova obitelj proživljava prljavu kampanju od strane pojedinaca sklonih HDZ-u koji ga žele povezati s jednim događajem o kojem ovaj ima neposredna saznanja. Događaj se zbio prije dvadesetak godina u njegovoj vikendici, a prema Beljakovim tvrdnjama ondje se odvezao zabaviti sa svojom tadašnjom djevojkom, a društvo im je radio kolega koji je također imao pratnju. Poslije toga vratili su se u Samobor gdje su također nastavili s druženjem i popili piće da bi se potom razišli. Djevojka koja se našla u društvu Beljakova kolege optužuje ga za silovanje, a on i njegova tadašnja djevojka bivaju pozvani kao svjedoci na suđenje, gdje su iznijeli svoju stranu priče. Beljak je cijeli događaj podjelio s predstavnicima medija u strahu da će ta priča biti plasirana u javnost te da će on osobno biti upleten u slučaj silovanja koji se odvio prije 20 godina. Tko god da Beljaku podmetao, bilo da je riječ o podzemlju ili pak nekom trećem akteru, nakon ove trakavice u ustima ostaje pomalo gorak okus jer žena koju su navodno silovali u Beljakovoj kući oglasila se u jednom hrvatskom mediju tvrdeći da Beljak nije bio u drugoj sobi kada se nemilosrdni čin odvijao, već baš u njenoj, a tko je u cijeloj priči u pravu, a tko u krivu utvrditi su po svemu sudeći davno trebale nadležne institucije.

Vrdoljakova ljubavno-poslovna priča

Nekadašnji ministar gospodarstva, a danas predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nedavno je dobio sina Tina, drugo je to dijete u braku sa suprugom mu Ivanom sa kojom još ima kćer Luciju koja se rodila koncem 2013. godine, dok su Vrdoljakovi u bračnu luku uplovili 2011. godine. Drugi je to brak u biografiji bivšeg ministra, a iz onoga prvoga također ima djevojčicu. No premda je Vrdoljak bio jedan od najlošijih ministara, čini se kako je brižan suprug i otac pa se tako nedavno zbog toga našao na meti HDZ-ova Željka Fiolića. On je pak nedavno konstatirao da njegova stranka posjeduje dokumente iz kojih je razvidno da je bivši ministar, bivšoj supruzi i drugim osobama i tvrtkama priskrbio preko 150 milijuna kuna vrijednih poslova s HEP-om. Naveo je kako je tvrtka “ATO Inženjering” počela u 2011. poslovati s HEP-om, da se njezin profit od milijun kuna u 2011. povećavao i došao u sljedećim godinama do desetak milijuna kuna, a da je tvrtka s HEP-om imala ugovorene poslove vrijedne čak 150 milijuna kuna. Osim poslovanja s bivšom suprugom podjednako je zanimljiva i Vrdoljakova nedavno objavljena kartica, a iz koje proizlazi da je u vrijeme ministarskog mandata imetak povećao za 900 tisuća kuna. Riječ je o vrijednosti stana kojega otplaćuje dijelom kreditom, a dijelom od ušteđevine koju je posjedovao i na početku mandata. No njegova imovinska kartica pokazuje jednu, u najmanju ruku zanimljivu sigurnosnu mrežu koju je ispleo, valjda za slučaj da zagusti u politici. Uz to što je zanimljivo poslovanje tvrtke Ato inženjering, zanimljiva je i slučajnost da Vrdoljak u prosincu 2011. postaje ministar graditeljstva, a odlaskom Radimira Čačića u zatvor preuzima dužnost ministra gospodarstva 16. studenog 2012. godine. Mjesec dana prije promjene posla, točnije 10. listopada iste godine njegova supruga Ivana Vrdoljak osniva tvrtku Visan, registriranu u Aljmašu koji je nekoć bio dio okupiranog područja, a Ivana Vrdoljak u tome selu gdje je sjedište tvrtke posjeduje i nekretninu. Tadašnji ministar tvrtku nije prijavio u imovinsku karticu koju je predao kao ministar gospodarstva već taj propust ispravlja tek u lipnju 2013. godine, a tvrtka Visan uredno je prijavljena i u posljednjoj registriranoj izmjeni koja datira iz svibnja 2014.

Zanimljivo je da je Visan registriran za vrlo slično područje rada kao Vrdoljakova nekadašnja tvrtka ATO inženjering, odnosno za djelatnosti vezane za energetiku i inženjering. Njegova supruga, koja je do udaje bila nastavnica u osnovnoj školi, registrirala je tako tvrtku koja se bavi, između ostaloga, prema upisanim djelatnostima iz Sudskoga registra, proizvodnjom, distribucijom i opskrbom toplinske i električne energije te proizvodnjom plina.

Visan je tvrtka s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna u kojoj nema zaposlenih, a direktorica i osnivačica je Ivana Vrdoljak. Prema podacima Poslovne Hrvatske, dobiti do sada nije bilo, a prihod je prve godine iznosio 47.300 kuna, druge 310.700 kuna. U svakom slučaju interesantno poklapanje državnih i privatnih interesa, točnije postoji mogućnost da je on na ime svoje supruge otvorio tvrtku baš iz svoga resora.

Autor: I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.