Marko Mrkonjic/PIXSELL

Beljak suspendirao Marijanu Petir i još 100 članova stranke!

Autor: dnevno.hr

Optužio ju je da je opstruirala izbore svojom aktivnošću na internetu tvrdeći da ona nije ni s kim u koaliciji. Beljak smatra joj je obveza bila barem se pojaviti na jednom predizbornom skupu.

Zbog nagađanja da bi HSS mogao u koaliciju s HDZ-om, predsjednik HSS-a Krešo Beljak za danas u 10 sati sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare.  Beljak je kazao da privremeno udaljuje iz stranke oko 100 članova HSS-a, uključujući Marijanu Petir i Darka Korena.

U početku svoga obraćanja čestitao je pobjedu HDZ-u i poručio da nema raskola u stranci te da će biti konstruktivna oporba. n

Beljak se potom zahvalio Milanoviću i SDP-u na povjerenju koje su im dali u Narodnoj koaliciji. Kazao je kako se nada da će suradnja i ubuduće biti dobra. Zahvalio je i biračima koji su glasali za Narodnu koaliciju.

Istaknuo je da bi rezultat sigurno bio bolji da nije bilo opstrukcije dijela najviših dužnosnika HSS-a.

“Glavni odbor HSS-a je donio uoči kampanje određene odluke. Među njima je stajalo da će svi oni gdje će rezultat bitno odudarati od stanja na terenu biti sankcionirani – rekao je Beljak, dodajući da je odlučio uzeti stvari u svoje ruke, iskoristiti ovlasti i privremeno udaljiti iz stranke oko 100 članova HSS-a, među kojima su najistaknutiji članovi Darko Koren i Marijana Petir.

“Ovo ne znači izbacivanje iz stranke, ovo znači samo pokretanje postupka, na što se oni mogu žaliti”; rekao je Beljak, dodajući da postupak kreće danas.  “Molim ih da se tijekom postupka suzdrže od komentara u medijima,” rekao je Krešo Beljak .

Beljak je na presici kritizirao Marijanu Petir jer nije htjela biti na listi HSS-a koji je bio dio Narodne koalicije.

Optužio ju je da je opstruirala izbore svojom aktivnošću na internetu tvrdeći da ona nije ni s kim u koaliciji. Beljak smatra joj je obveza bila barem se pojaviti na jednom predizbornom skupu.

Marijana Petir napisala je na Facebooku kako je “hrvatski narod na parlamentarnim izborima pokazao kojim putem želi ići i u koje vrijednosti vjeruje. ‘Svaki izbori imaju svoje pobjednike i svoje gubitnike. Pobjednicima čestitam.”

“Nažalost, najstarija hrvatska politička stranka s jučerašnjih izbora nije izašla kao pobjednik, no članice i članovi HSS-a ostali su stajati na braniku vrijednosti koje HSS brani već 113 godina pokazavši na ovim izborima da ne prate smjer kojim je stranku povelo novo vodstvo”, stoji u objavi.

Petir je u nastavku dodala da “HSS treba vodstvo koje poštuje njegove temelje i koje će se za njih boriti”. HSS je dio Narodne koalicije predvođene SDP-om koja je izgubila izbore od HDZ-a.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.