Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Beljak prije pola godine o Petir: ‘Da se Marijana odlučila kandidirati, ja ne bih – podržao bih nju’

Autor:

Kako bi zaštitio svoju poziciju Beljak je suspendirao Petir kojoj je trenutno onemogućena kandidatura za predsjednicu stranke.

Nakon debakla i sramote koju je pravomoćno osuđeni provalnik i predsjednik HSS-a nanio toj stranci, očigledno je da se ne namjerava povući s političke scene zajedno s kolegom Zoranom Milanovićem, već je krenuo progoniti one koji su bolji i uspješniji od njega te se u skladu s tom mantrom okomio na Marijanu Petir objavivši u srijedu da će uz nju iz stranke suspendirati oko sto članova zbog opstrukcije predizborne kampanje koja je omogućila HSS-u da kao dio Narodne koalicije postigne bolji rezultat, što bi značilo više od pet mandata koliko su osvojili.

– Ovo ne znači izbacivanje iz stranke, ovo znači samo pokretanje postupka. Na ovu se odluku svi oni imaju pravo žaliti nadležnim tijelima i nakon što se žale,  stranačka tijela će pokrenuti proceduru pred kojima će imati pravo objasniti svoje ponašanje unutar kampanje- istaknuo je Beljak. Sve dok se postupak ne privede kraju, ili pak ne obustavi suspendirano članstvo gubi svoja stranačka prava te se time ne mogu kandidirati na unutarstranačkim izborima koje je potrebno održati 180 dana nakon izbora. I upravo u tom grmu leži uzrok suspenzije Marijane Petir koja je tu problematiku i sama detektirala te obznanila u objavi na Facebooku. Njezin status prenosimo u potpunosti:

– Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio prije nekoliko trenutaka. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići. Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići.

Inače, posebno je zanimljivo kako je Beljak u vrijeme svoje kandidature za predsjednika stranke, a u razgovoru za naš portal progovorio i o kolegici Petir te rekao:

– Da se Marijana Petir odlučila kandidirati za predsjednicu, ja ne bih, nego bih podržao nju. Ona to zna, zna razloge moje kandidature i siguran sam da imam njegu punu podršku. No, ona sigurno neće nametati svoju volju i tjerati svoje delegate da glasuju po nalogu, kako to čine neki drugi čelnici županijskih organizacija. To ne bih ni tražio od nikoga niti bih htio pobijediti na izborima na takav način. Želim da povjerenje koje ću dobiti od delegata bude čisto i demokratsko, jer jedino tako možemo graditi drugačiji HSS. S Marijanom Petir kao prvom i najvažnijom suradnicom.

Politika je očigledno licemjeran zanat, svjedoče tome mnogi prije Beljaka, a taj primjer slijedit će i mnogi nakon njega jer nije zalud ona stara da je politika prostitutka. Doduše, ovdje u hrvatskim uvjetima znatno je više od toga jer osim onih koji su nas pokrali dok su vladali državom sada nam sudbinu kroje i oni koji su se kao kradljivci ugurali u svijet politike, koja bi inače trebala biti časna profesija.

Autor:

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.