Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

BELJAK OŠTRO PO HDZ-U I MOSTU: Oni su ekstremno desni, žele mijenjati Ustav da ograniče ljudska prava

Autor: A.P.

"Mi smo koalicija koja će poštivati Ustav RH za razliku od nekih drugih koji idu s idejama za koje treba mijenjati Ustav, a za to je potrebna u Hrvatskom saboru dvotrećinska većina, a to neće imati nitko", rekao je dodavši kako su HDZ i MOST desna i to ekstremno desna koalicija, što se mora znati.

U Trešćerovcu kod Ozlja nositeljica liste za VII. izbornu jedinicu Narodne koalicije Milanka Opačić predstavila je socijalni predizborni programa “Siguran smjer – za socijalnu politiku i mlade”. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak tamo je ustvrdio kako su HDZ i MOST ekstremno desna koalicija koja žele ograničiti ljudska i ženska prava.

Mi smo, kako je rekla, čak umjesto njih napisali zakon temeljem tog obećanja i stavili ga u saborsku proceduru, ali čak ni tada nisu to učinili, što znači da su prevarili građane, a naš zakon je  bio u funkciji toga da naprosto pokažemo građanima da su i HDZ i Most dvije neodgovorne stranke, koje su im obećavale, te im i sada obećavaju stvari za koje u startu znaju da nisu izvedive, rekla je Opačić.

Predsjednik HSS Krešo Beljak rekao je kako su oni koalicija centra, lijevog centra i desnog centra te da je to velika koalicija. “Mi smo koalicija koja će poštivati Ustav RH za razliku od nekih drugih koji idu s idejama za koje treba mijenjati Ustav, a za to je potrebna u Hrvatskom saboru dvotrećinska većina, a to neće imati nitko”, rekao je dodavši kako su HDZ i MOST desna i to ekstremno desna koalicija, što se mora znati.

To su ljudi, kako je rekao, koji bi mijenjali Ustav da ograniče ljudska i ženska prava. HSS neće s HDZ-om ulaziti u nikakve koalicije nakon izbora, rekao je Beljak.

Na pitanje hoće li Narodnoj koaliciji biti teret nalaz revizije u ministarstvu Milanke Opačić Beljak je odgovorio da se revizija u ministarstvima, županijama, gradovima i sl. radi jednom godišnje i da je “malo čudno” da se sada pojavio taj nalaz. Ugovor o djelu, koliko ja znam, nije protuzakonit, a što su detalji i zašto sada neke stvari idu van neznam, rekao je Beljak dodavši istaknuvši kako se kako se u Samoborskom Lugu u Domu za djecu s poremećajem u ponašanju sada sprema smjena ravnatelja, mjesec dana prije izbora, kako bi se tamo smjestilo svoje rođake.

Beljak je ustvrdio kako HDZ nema program te da se radi o tajnom programu jer pretpostavlja izmjenu Ustava. “Pitajte ih o zabrani pobačaja! Oni bi vjerojatno ženama najradije zabranili da rade, da se zatvore u četiri zida i da samo rađaju”, rekao je Beljak poručivši kako to nije politika ove velike Narodne koalicije.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.