Marko Mrkonjic/PIXSELL

Beljak: ‘Nikad nismo bili konzervativna stranka., tko to govori, ne zna ništa o HSS-u’

Autor: dnevno.hr

Za suspendirane članove kaže da postupak traje, ali da u njemu sudjeluje Predsjedništvo, a ne on.

HSS je u nedjelju bio na tradicionalnom, 11. hodočašću svojih članova u Mariju Bistricu gdje se novinarima obratio i predsjednik stranke Krešo Beljak.

“HSS je stranka koja će i dalje djelovati jedinstveno i sve one poruke koje ste u zadnje vrijeme mogli čuti kroz medije jednostavno ne stoje. Mi smo ozbiljna politička stranka”, kazao je Beljak i dodao da su na izbore išli kao dio Narodne koalicije i sukladno tome će se ponašati.

“Čestitam HDZ-u i Mostu i želim im da što prije sastave Vlade, a mi ćemo im dati 100 dana prilagodbe i nakon toga ćemo biti opozicijska stranka. Što će se događati, a što ne ovisit će isključivo o njima. Ostalo bi bilo izvrtanje volje igrača. Ovime padaju u vodu sve priče da je HSS stranka foteljaša koja se grebe za pozicije. To prepuštamo drugim strankama, mi gledamo na interese Hrvatske., istaknuo je Beljak , prenosi N1. 

 “Nikad nismo bili konzervativna stranka. Onaj tko to govori, ne zna ništa o HSS-u”, odgovorio je Beljak na pitanje da je velik broj članova stranke tradicionalan.

“Radi se o pozivu na odgovornost zbog loših rezultata. Ne možete imati 100 općinskih članova, a dobiti jedan glas”, kazao je i potvrdio da je pod suspenzijom još uvijek i Marijana Petir. Rekao je kako je prvotni broj od stotinjak suspendiranih članova zbog opstrukcije izborne kampanje smanjen na tridesetak. Još jednom je ponovio da ne želi pregovarati s HDZ-om o surdnji u budućoj Vladi

Za Plenkovića je rekao da se nada da će voditi drugačiju politiku HDZ-a od dosadašnje jer su na nekim lokalnim razinama partneri. O suradnji na lokalnim razinama, kaže, odlučuju same lokalne razine.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.