Sanjin Strukic/PIXSELL

BELJAK JE (OPET) LAGAO: Novi dokaz stiže iz zadarskog HSS-a!

Autor: T. P.

Nitko od smijenjenih Zadrana nije dobio obavijest o smjeni niti ih je Beljak ili bilo tko drugi iz Središnjice nazvao i rekao im da su smijenjeni. Za sve su, kažu zadarski članovi, saznali iz - medija. Pokazalo se da ovo nije prvi put da HSS-ovci koji se nađu na Beljakovim "crnim listama" o tome saznaju putem medija, a ne od samog predsjednika stranke ili njemu bliskih suradnika.

“Nitko nije raspušten, nitko nije suspendiran, nitko nije udaljen i sve ide svojim tokom”, izjavio je u srijedu predsjednik HSS-a Krešo Beljak, znajući da je istoga dana već raspustio pet županijskih organizacija HSS-a: Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku.

Beljak je prethodno suspendirao čelnike tih organizacija Marijanu Petir, Darka Korena, Dinka Piraka, Momira Karina i Zdravka Šarića, potom ih je pokušao smijeniti s čelnih mjesta županijskih organizacija no za to nije prikupio dovoljno potpisa jer članstvo podržava njih a ne njega, te je nakon toga otišao korak dalje i raspustio cijele županijske organizacije koje čine jednu trećinu ukupnog članstva HSS-a.

Nakon raspuštanja županijskih organizacija reagirala je tajnica raspuštenog HSS-a Sisačko-moslavačke županije čije smo pismo prenijeli u cijelosti:

>>> TAJNICA RASPUŠTENE ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HSS-a: Beljak i Lenart provode političku eliminaciju za vlastite interese, zaustavite progone članova stranke!

Da je Beljak govorio neistinu potvrdili su i iz zadarskog HSS-a jer je upravo u srijedu Beljak smijenio i zadarsko rukovodstvo te imenovao povjerenika Zorana Morovića!

Kako piše zadarskilist.hr, akteri ovih događaja u Zadru sami su potvrdili da je doista raspušteno cjelokupno rukovodstvo gradske i županijske organizacije i da je stranačka metla “pomela” najviše članova upravo u Zadarskoj županiji gdje je smijenjeno čak 12 članova Predsjedništva Županijske organizacije.

Nitko od smijenjenih Zadrana nije dobio obavijest o smjeni niti ih je Beljak ili bilo tko drugi iz Središnjice nazvao i rekao im da su smijenjeni. Za sve su, kažu zadarski članovi, saznali iz – medija. Pokazalo se da ovo nije prvi put da HSS-ovci koji se nađu na Beljakovim “crnim listama” o tome saznaju putem medija, a ne od samog predsjednika stranke ili njemu bliskih suradnika.




Informacije koje je Zadarski list dobio iz Središnjice ističu pak da je stranka već izabrala i privremeno rukovodstvo, nakon kojega se bira i stalni predsjednik. Zoran Morović povjerenik je županijske organizacije do održavanja izborne skupštine, a nakon toga stranku bi trebao preuzeti Josip Zubović, ako prikupi dovoljan broj glasova, a on je uvjeren da hoće.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.