Patrik Macek/PIXSELL

BAUK O MARIĆEVOM OSTANKU U VLADI: Plenković mu je popustio

Autor: M.B.

''Očito je Plenković ocijenio da mu ne treba neslavni rekord koji je držao Crnoja i odlučio popustiti Mariću. Ako se objavi vijest o ostavci ministra, a to se ne demantira cijelo jutro - tu se nešto čudno događa'', kazao je Bauk.

Informaciju da Goran Marić nije dao ostavku, iako su mediji tijekom jutra objavili da jest, komentirao je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk, prenosi N1. 

”Očito je Plenković ocijenio da mu ne treba neslavni rekord koji je držao Crnoja i odlučio popustiti Mariću. Ako se objavi vijest o ostavci ministra, a to se ne demantira cijelo jutro – tu se nešto čudno događa”, kazao je Bauk.

”Poznavajući Marića kao nekoga tko je znao iznositi suprotan stav od mainstream struje u stranci očito je da prvi odgovor koji je dobio od premijera ga nije zadovoljio pa je malo zategnuo konopac i onda je premijer popustio”.

Bauk je objasnio i proceduru koju će se morati proći u Saboru kako bi Goran Marić postao ministar.

”Izmijeni se dva članka jednog zakona, on stupi na snagu, premijer predloži ministra i raspravlja se samo na matičnom odboru te se ide na izglasavanje. Treba izglasati da je Marić zadužen za državnu i onda prestaje biti ministar bez portfelja. Ostaje pitanje tko će kooordinirati ostale državene urede”, objašnjava Bauk. ”Tehnički vjerojatno će doći do toga da se DUUDI digne na status ministarstva i umjesto da mu na čelu bude državni tajnik bit će ministar”.

Situaciju oko Marića Bauk je okarakterizirao kao početak kraja medenog mjeseca Andreja Plenkovića i medija.

”Očito je da je malo nepripremljen, iako ne puno, ušao u priču s Marićem. Da je sačekao s predstavljanjem vlade dan-dva bilo bi mu lakše. Više nije dovoljan lijep rječnik i lijepa boja glasa. Vrijeme medenog mjeseca je prošlo i treba donositi odluke jučer je donio krivu pa ju je danas morao promijeniti”, zaključio je Bauk.

 

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI