Zeljko Lukunic/PIXSELL

Barišić: Pokušat ćemo kupiti zgradu za splitski Filozofski fakultet

Autor: dnevno.hr

Ministar Barišić istaknuo je kako mu je stalo da se taj problem riješi i fakultet smjesti u jednu zgradu, podsjetivši da je on kao profesor tog fakulteta otišao na sadašnju dužnost ministra znanosti i obrazovanja

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić najavio je u utorak u Splitu da će se proračunskim sredstvima pokušati kupiti jedna zgrada u kojoj će biti smješten taj fakultet koji sada radi na više gradskih lokacija, a dekan Filozofskog fakulteta Aleksandar Jakir potvrdio je kako se pregovara o kupnji zgrade Brodomerkura za tu nakanu.

Stvari su pokrenute, a mi sada  konkretno obilazimo mjesta i upoznajemo se s detaljima. Sada je vrijeme izrade državnog proračuna i pokušat ćemo konkretne mjere pretočiti u ono što se dogovorimo i zaključimo, rekao je ministar Barišić novinarima nakon sastanka sa zaposlenicima i studentima splitskoga Filozofskog fakulteta. Nastava za studente Filozofskog fakulteta sada se održava u više zgrada na različitim mjestima u Splitu, piše HRT. 

Ministar Barišić istaknuo je kako mu je stalo da se taj problem riješi i fakultet smjesti u jednu zgradu, podsjetivši da je on kao profesor tog fakulteta otišao na sadašnju dužnost ministra znanosti i obrazovanja. Dekan splitskog Filozofskog fakulteta Aleksandar Jakir istaknuo je da je zbog dislociranosti tog fakulteta na pet gradskih lokacija jako teško izvoditi nastavu, dodavši kako je današnjim posjetom ministra Barišića učinjen “korak ka rješavanju tog problema.”

Kupnjom zgrade Brodmerkura u cijelosti bi se riješio problem ne samo za 1500 studenata Filozofskog fakulteta i 10 njegovih odsjeka i jedne samostalne katedre, nego i za Rektorat našeg Sveučilišta i ja vjerujem kako ćemo uspjeti u tome, rekao je dekan Jakir.

Autor: dnevno.hr