Patrik Macek/PIXSELL

Barišić: ‘Nema govora o mom slučaju, ni o plagijatu ni o pojavnom obliku plagijata tako da me nemojte dalje pitati’

Autor: dnevno.hr

''Sutra je sjednica Etičkog povjerenstva, ja sam o tome iz medija saznao, ali dobio sam upravo prijavu protiv predsjednika Odbora za etiku koji u prijavi...", krenuo je govoriti Barišić, no zaustavio je prokomentirajući tek da su djelovanje i predmeti Odbora za etiku tajna prije nego što se donesu.

Ministar obrazovanja i znanosti Pavo Barišić prokomentirao je za N1 tekst koji je o njemu objavio Nacional, a u kojem stoji da je vodstvo HDZ-a Franje Tuđmana 1995. odlučilo da je politički neodrživo da Pavo Barišić nastavi obnašati svoju tadašnju funkciju.

”Priča je u Nacionalu toliko duga i na nju sam toliko ponosan da ću vam sutra ispričati. A što će reći premijer, to pitajte njega”, samouvjeren je Barišić.

>>> PAVO BARIŠIĆ: Vodio je tajnicu na putovanja, plagirao radove i pokušavao se domoći povlaštenog stana, no ima i jednu prednost!

”Za priču o plagijatu je posebna tema koju bih isto htio elaborirati. Ja sam dobio pritužbu protiv akademika predsjednika Obora za znanost i etiku u visokom obrazovanju zbog zloporabe ovlasti koji s tim predmetom uveseljava javnost narušavajući rimsko načelo ‘ne bis in idem’, to znači ‘o istome, ne dva puta’, a detaljnije mogu kad bude prigoda”, istaknuo je Barišić te dodao:

”Predmet koji je pokrenut 2011. razmatran je na tri etička tijela i na njima jasno piše da nema govora o mom slučaju. Niti o plagijatu, niti o pojavnom obliku plagijata tako da me nemojte dalje pitati”, rekao je Barišić.

Naglasio je da ga čeka mnogo posla oko snimanja stanja u resoru obrazovanja i da počinje razumijevati zašto je ovoliko napada baš na ovaj resor. Kašnjenje, kako kaže, ne voli, a o svim detaljima namjerava obavijestiti javnost.

”Sutra je sjednica Etičkog povjerenstva, ja sam o tome iz medija saznao, ali dobio sam upravo prijavu protiv predsjednika Odbora za etiku koji u prijavi…”, krenuo je govoriti Barišić, no zaustavio je prokomentirajući tek da su djelovanje i predmeti Odbora za etiku tajna prije nego što se donesu.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.