Patrik Macek/PIXSELL

Barišić: ‘Moju ostavku može tražiti bilo tko, ali za to nema razloga’

Autor: dnevno.hr

"Za to nema osnove. A svatko može tražiti što mu padne napamet". smatra Barišić.

Uoči prve sjednice Vlade Andreja Plenkovića u četvrtak medijima se obratio ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, koji je još jednom komentirao optužbe na svoj račun, ali i ‘spočitnuo’ jednom svom prethodniku.

Kazao je da je spreman, da je Ministarstvo u ovih nekoliko dana radilo dan i noć na utvrđivanju stanja te da su napravili strateški dokument o tome što će napraviti, što do kraja godine, što iduće godine, a što do kraja mandata

“Što se tiče samoga slučaja plagijata on je davno riješen na tijelima koja su o tome odlučivala i za to nadležna. Dopustite mi usporedbu. Zamislite nakon pet godina, kad bi naši oslobođeni generali… Kad bi neki od sudaca otvorio neki ormar i našao neko svjedočenje i neku prijavu iz Hrvatske i kazao da ono što smo mi donijeli prije pet godina nije važilo nego dođite vi opet da mi vas prosuđujemo”, rekao je Barišić, prenosi N1. 

“U nastavku je dodao da su etička tijela nadležna za to  utvrdila da nema plagijata, nema nikakvih pojavnih oblika. “Ali deformacija se događa u sustavu i to je problem”, kazao je.

Upitan što će učiniti ako određene grupacije zatraže njegovu ostavku, Barišić je rekao da ostavku može tražiti bilo tko, ali on za to ne vidim nikakav razlog.

“Za to nema osnove. A svatko može tražiti što mu padne napamet”. smatra Barišić.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI