Robert Anic/PIXSELL

Barišić: ‘Ja mislim da nisam najslabija karika nove Vlade’

Autor: dnenvo.hr

Tvrdi da se nije povukao iz Ministarstva zbog nepravilnosti koje su tada navodno otkrivene.

Novi ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišiću sarijedu je za N1 komentirao afere uz kojega se veže, kazao da on nije najslabija karika.

“Ja mislim da nisam najslabija karika, dopustite mi da se dokažem u radu u svom resoru, kao što su priliku imale i moje kolege. S vremena na vrijeme ćete imati priliku provjeravati moj rad. Razumijem kritičko zanimanje javnosti, otvorena će biti vrata u Ministarstvu i onda ćemo vidjeti sve poteze i jesam li slaba karika ili nisam”.

Barišić ističe da se iz Ministarstva ranije povukao u dogovoru s tadašnjim ministrom obrazovanja Draganom Primorcem.

“To su bili naši dogovori s tadašnjim ministrom, ja sam znanstvenik koji je nastavio svoju karijeru i sada sam se odazvao kada sam pozvan”, kaže.

Tvrdi da se nije povukao iz Ministarstva zbog nepravilnosti koje su tada navodno otkrivene.

“Ja nepravilnosti, ili kako god hoćete to nazvati, ne vidim, nikakve o kojima bih mogao govoriti. Članak o kojem se govori, koji se najviše citira u medijima, dekan fakluteta u Splitu Josip Milat je isti dan demantirao, i ja sam isto demantirao, to su svi navodi koji nisu istiniti.”

Barišić ističe i da nije izgubio sudski spor koji se vodio protiv njega zbog nepravilnosti. “Ja nisam izgubio spor. U prvom stupnju je bila osuđujuća presuda za klevetu novinarke, a nakon što se novinaraka ispričala, ja sam povukao tužbu, nisam izgubio spor.”




 

Autor:dnenvo.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.