Robert Anic/PIXSELL

Barišić: Apsolutno odbacujem sve optužbe na moj račun

Autor: dnevno.hr

"Kurikularna reforma je jedan od ključnih prioriteta i jedan od strateških ciljeva Andreja Plenkovića", rekao je Barišić.

Budući ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić komentirao je u srijedu za N1 svoje planove, a odgovorio je i na optužbe koje stižu na njegov račun.

Barišić je za sebe kazao da je veći dio radnog vijeka proveo u znanstvenom i nastavnom ‘pogonu’ i da ima nešto iskustva u radu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Želio bih nastaviti reforme obrazovanja koje su započete. Učinjen je ogroman napor u proteklom razdoblju. Najviše bih želio potaknuti da se znanost, kao i obrazovanje ne shvaća samo kao potrošnja, nego kao investicija koja je bitna za razvoj gospodarstva i cjelokupnog društva”, kazao je Barišić.

Za stanje u Ministarstvu rekao je da u određenim aspektima ima velikih strukturnih poteškoća i da teba preuzeti mjeri, ali najprije mora utvrditi stanje.

“Kurikularna reforma je jedan od ključnih prioriteta i jedan od strateških ciljeva Andreja Plenkovića”, rekao je Barišić. “Reforme su počele već prije desetak godina. Spreman sam računati na sve koji su radili na tome.”

Barišić je demantirao kritike na svoj račun.

“Znate kako – kritike su uvijek dobrodošle, samo neka se drže činjenica. Apsolutno odbacujem sve optužbe na moj račun. Stojim na rasplaganju za sva pitanja o tome”, rekao je Barišić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.