Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Bandiću je Most u grlu kost!

Autor: Damir Palemta

Iz Bandićevih opaski na račun Mosta više je nego vidljivo da se on više plaši Mosta nego, primjerice, Dinka Cvitna. A bude li Orepić opet ministar policije Bandić će ponovno imati noćne more i osluškivati jesu li to, pred njegovim luksuznim stanom u Bužanovoj, zaškripale kočnice njegova susjeda, novinara Nove TV Andrije Jarka ili pak policijska marica.

U novom broju tjednika Globus, posljednjem pred izbore, veliki predizborni intervju dao je vođa koalicije ‘Za premijera’ Milan Bandić. On se s naslovnice tog tjednika, udobno zavaljen u veliku kožnu fotelju, na Trgu svetog Marka ispred zgrade Vlade RH, zadovoljno smiješi i poručuje svekolikoj hrvatskoj javnosti:’Lustrirajte i HDZ i SDP! Most je prazna puška, smiješni ljudi’!

Istodobno Bandić najavljuje, da će, ako ne već ove godine, premijer postati svakako 2020. “Do tada ću imati pravu organizaciju po cijeloj Hrvatskoj”, najavljuje Bandić, “a moja Stranka rada i solidarnosti imati će 50.000 članova diljem zemlje i biti jača i od HDZ-a i od SDP-a.” Bandić ne štedi riječi o svojim političkim protivnicima, te poziva birače da 11. rujna ne glasaju ni za HDZ ni za SDP.

Za Plenkovića i Milanovića kaže da su prekrasni ljudi, dobri diplomati, ali jedan je dokazano nesposoban, a drugi nedokazano sposoban, smatra Bandić. “U mojoj vladi oni bi mogli biti dobri veleposlanici ili izaslanici u Bruxellesu. Znaju jezike, imaju karijere, pristojno izgledaju, zgodni dečki. I tu bi Hrvatska dobila.” Bandić očito ne zna da u Vladi sjede ministri a ne veleposlanici, no, imao je on i većih bisera od ovoga.

Ipak iz cijelog intervjua je vidljivo da je Bandić posebno bio oštar prema stranci Bože Petrova. “Most nema stranačku vojsku, to je prazna puška, to su smiješni ljudi”, kaže i najavljuje: “Oni će na ovim izborima biti prepolovljeni u broju mandata.” Tu se Bandić u svojim kritikama na račun Mosta i njegovih čelnika ne zaustavlja pa poručuje da bi se Petrov, uostalom, najprije trebao dokazati kao gradonačelnik Metkovića. “Vodi li Most dobro taj grad, pokazat će se u svibnju iduće godine. Da biste testirali povjerenje građana, morate pobijediti dvaput na izborima, a ne jednom. Prvi put može pobijediti svaka budala, ali ostati na vlasti ne može svaka budala’, kaže Bandić u Globusu. Iz ovih nekoliko rečenica i oštrih Bandićevih opaski na račun Mosta više je nego vidljivo da se on više plaši Mosta nego, primjerice, Dinka Cvitna. A kako i ne bi kada je čelnik Mosta Božo Petrov u proteklih nekoliko mjeseci u više navrata izjavljivao, (nakon Bandićevih mantranja da zajedno s Karamarkom slaže novu vladajuću većinu u Hrvatskom saboru bez Mosta), da on može sanjati dosta toga, može sanjati što hoće, ali, nek’ se pozabavi stvarima iz svojeg dvorišta. ‘Javnost zna gdje je on završio zadnjih par godina”, govorio je Petrov, aludirajući na Bandićev boravak u Remetincu.

Bandić je svjestan da ako Most opet bude u prilici sudjelovati u budućoj vlasti da će Petrov i njegovi suradnici i dalje podsjećati hrvatsku javnost gdje je on nekoliko puta boravio. A bude li Orepić opet ministar policije Bandić će ponovno imati noćne more i osluškivati jesu li to, pred njegovim luksuznim stanom u Bužanovoj, zaškripale kočnice njegova susjeda, novinara Nove TV Andrije Jarka ili pak policijska marica. Imajući sve to u vidu nije ni malo čudno što je Milanu Bandću Most u grlu kost!

Autor: Damir Palemta
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.