Ivica Galovic/ PIXSELL
Ivica Galovic/ PIXSELL

Bandić otkrio planove: ‘Suradnja s Milanovićem? I sa crnim vragom za boljitak RH’

Autor: M. M.

Tužbu za nanesene duševne boli protiv Milanovića je povukao kaže, jer mu je odvjetnik Krsnik sugerirao da se trakavica prekine.

Prtedsjednik stranke BM 365 i zagrebački gradonačelnik i Milan Bandić u utorak je za televiziju N1 otkrio da na prijevremenim parlamentarnih izborima u rujnu očekuje sličan rezultat onome na prošlim izborima te potvrdio kako je spreman i na suradnju sa SDP-om i Zoranom Milanovićem. Istaknuo je  da želi građanima Hrvatske omogućiti “dostojan život, posao za sve, da se ljudima vrati dostojanstvo, da nitko nije bez toplog opbroka i krova nad glavom”.

“Slažem se da će biti približno isto, osim što ćemo mi dobiti osjetno više, a bez nas se neće moći tvoriti devetu vladu, kao što se nije moglo ni osmu. A što se tiče suradnje sa Zoranom Milanovićem – i sa crnim vragom za boljitak domovine”, rekao je Bandić koji se prije petnaestak dana u postupku protiv Milanovića nagodio sa šefom SDP-a i odustao od tužbe zbog duševnih boli.

Tužbu za nanesene duševne boli protiv Milanovića je povukao kaže, jer mu je odvjetnik Krsnik  sugerirao da se trakavica prekine”, dodao je. O odnosu s Milanovićem kaže da se “četiri godine  nisu vidjeli, jer Milanović to nije htio, uzeo je Gradu 100 milijuna eura, ali želimo mu sve najbolje”.

“Mene je mater odgojila ispod katoličke paske – ja svima želim dobro i puno zdravlja. Ima ona stara biblijska koja kaže da mržnja razara i ubija, oprost je smiraj duše, a zaborav gubljenje idenititeta”, kazao je.

Bandić je komentirao svoju oštru i čvrstu podršku Tomislava Karamarka.

“Nisam podržao samo njega, dao sam povjerenje Domoljubnoj kolaaiciji, no taj eksperiment nije uspio. Da nije bilo podjela između premijera i potpredsjednikâ, izdržali bi četiri godne, kao i prošla vlast. Kad sam vidio da je vrag odio šalu, da su to rogovi u vreći, rekao sam da je bolje da se održe novi izbori. I mogli smo ih održati i ranije, ako je Sabor raspušten 15. srpnja, mogli su biti iza Velike Gospe, a ovako gubimo mjesec dana”, kazao je.

Upitan je i o vezama sa Zdravkom Mamićem i Dinamom, budući da su opterećeni korupcijskim aferama.

“Neka instutcije odrađuju svoj posao, kada je u pitanju moj odnos s Mamićem. Ja sam s Dinamom od rođenja, već pet mandata sam počasni predsjednik”, kazao je.

Na izjave da su huligani teroristi kaže da “svatko ima svoj stil”.

“Sigurno nisu prijatelji ove zemlje. Ne bih ih zvao teroristima ili orjunašima, treba im uzeti građanska prava odk ne dođu pameti, ili doživotno ako ne dođu pameti. Da se to nije dogodilo možda bismo išli dalje, imali bi veću volju. Ono je bilo ružno”, kazao je Bandić o prekidu nogometne utakmice protiv Češke.

Autor: M. M.

ZADNJE VIJESTI