Luka Stanzl/PIXSELL

BANDIĆ OTKRIO KOLIKO ĆE NOVACA DOBITI MAJKE ODGOJITELJICE

Autor: Dnevno.hr

“Svi bi crkli i ne bi napisali da će dobivati 4050 kuna, ni 5500 ni 3200, jer za treće dijete dobiju 9000 kuna. Zašto o tome nitko ne piše”, zapitao se.

Obmana javnosti ili nesporazum, pitanje je koje se danima poteže nakon usvajanja Odluke za pomoć majkama odgajateljicama. Polemizira se je li cifra od 5500 kuna iskazana u bruttu ili u nettu.

O tih se spornih 5500 kuna debatiralo i na sjednici Gradske skupštine. Sandra Švaljek izravno je pitala gradonačelnika je li tim činom obmanuo javnost, a odmah je dobila i odgovor.

“Na ovoj ste sjednici rekli kako će majke odgajateljice dobivati prosječnu plaću koja iznosi 5700 kuna. Sada ispada da će majke dobivati oko 3200 kuna. Pitam vas jeste li namjerno obmanuli javnost” kazala je Švaljek na Aktualnom satu na sjednici Gradske skupštine.

Bandić je na to oštro odgovorio.

“Vi blatite ekonomsku struku. Uvijek se govori u bruttu, nikoga ja nisam obmanuo. Ono što država uzme nije moja stvar, neka se i ona solidarizira i njima je u interesu natalitet”, kratko je presjekao gradonačelnik i nadodao kako se barata krivim iznosima, piše zagrebancija.com.

“Svi bi crkli i ne bi napisali da će dobivati 4050 kuna, ni 5500 ni 3200, jer za treće dijete dobiju 9000 kuna. Zašto o tome nitko ne piše”,  zapitao se.

Ova mjera imala je popriličan odjek u javnosti, a roditelji su mahom počeli ispisivati djecu iz vrtića ili pak davati otkaze. Gotovo 1000 roditelja su u prva dva tjedna predali zahtjeve u nadležni gradski ured.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.