Igor Soban/PIXSELL

Bandić objavio koliko su potrošili u kampanji i tko je najviše dao!

Autor: I.G.

Koalicija je za izbore je prikupila nešto manje od 1,5 milijuna kuna, a potrošila 3,7 milijuna.

Koalicija za premijera zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića završila je kampanju za prijevremene parlamentarne izbore s manjkom od oko 2,2 milijuna kuna

Koalicija je za izbore je prikupila nešto manje od 1,5 milijuna kuna, a potrošila 3,7 milijuna.

Glavninu prihoda, odnosno 1,05 milijuna koalicija je dobila od donatora, ostatak su bila vlastita sredstva – 430 tisuća kuna.

Najveći pojedinačni donatori bili su joj tvrtka Eurohandel iz Dumovca, koja je kroz tiskanje plakata donirala 50.537 kuna, te izborni kandidati Ljubo Jurčić s doniranih 30.000 kuna, Đuro Lubura s 28.990 te Ana Marija Bujas Čelan s doniranih 20.000 kuna.

Izlazak u svih dvanaest izbornih jedinica koaliciju je stajao 3,7 milijuna kuna, a najviše je investirano na kamanju u IX. i III. jedinici koje su ‘nosili’ Kristijan Kapović i reformist Radimir Čačić, a gdje su izborni troškovi iznosili 535.000, odnosno 456.000 kuna.

Na izborima su osvojili samo dva mandata, što znači da će joj i naknada za izborne troškove biti skromna, ukupno 170 tisuća kuna.

I HDZ je objavio svoje izborne troškove koji iznose 10,4 milijuna kuna. Još se čekaju izvješća Narodne koalicije i Živog zida, odnosno koalicija Jedina opcija, koalicija koju je vodio Živi zid,. Imaju rok do srijede, 26. listopada do ponoći.




Ranije objavljena izvješća: Most (2,2 milijuna), IDS (965 tisuća kuna), koalicija HDSSB-a i Konzervativaca (840 tisuća), Laburisti (676 tisuća), SDSS (443 tisuće).

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.