Robert Anic/PIXSELL

Bandić obećao besplatan prijevoz, ovog ZET-ovca to ne zanima

Autor: Dnevno.hr

Sad ova putnica traži povrat novca i to 50, do 80 puta veći od iznosa karte kako i ZET traži kad naplaćuje kaznu putniku koji se vozi bez iste

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na press konferenciji u petak objavio da će za vrijeme Adventa javni prijevoz vikendom biti besplatan. Apelirao je gradonačelnik na građane da koriste javni prijevoz i iskoriste pogodnosti besplatne vožnje za vrijeme Adventa, no čini se kako njegova obavijest nije dospjela do svih ZET-ovih zaposlenika. Naime, u redakciju nam se javila jedna čitateljica koju je vozač linije 315 primorao kupiti kartu.

Pritužbu putnice, koja je unatoč obećanju morala kupiti kartu, ZET-u prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Želim izraziti pritužbu na Vašeg djelatnika na autobusnoj liniji 315 danas ujutro u 4:50 sati. Naime ulaskom u autobus na navedenoj liniji (nadam se da možete to naći gdje je bilo uvidom u vozni red ili radno vrijeme i lokacije zaustavljanja vašeg vozila), sukladno objavljenoj odluci gradonačelnika, pozvala sam se na istu. Međutim vozač je odgovorio da to njega ne zanima i da izvolim kupiti kartu koju i prilažem u prilogu.

_imag1198

Zamolila sam ga njegove podatke i rekao je da ne mogu dobiti jer mi ih nije obvezan dati. Sukladno svemu navedenom, danas sam kontaktirala telefonom ZET na telefon 072500400.

Javio se ljubazan operater i rekao da im uputim žalbu i da su spremni to razmotriti i mogu tražiti povrat novca.

E pa draga gospodo…možete li mi objasniti slijedeće: Ako ja kao građanka koja sam “vlasnica” ZET-a i koja plaća i prirez imam samo pravo na povrat 10,00 HRK …ne mogu saznati ime “svojeg zaposlenika” koji me prisiljava platiti kartu mimo odluke gradonačelnika, a ukoliko nemam kartu – gospodin djelatnik može pozvati policiju da utvrdi moj identitet i nakon toga će me kazniti od 50-80 puta većom kaznom od iznosa karte. Sukladno tome Vas molim kao netko tko od svoje minimalne plaće u državi kao radnica, također tražim da se i meni isplati povrat novca u iznosu 50-80 puta većeg od nezakonski otetog kako bi bili u istom položaju kao i ZET i to ne sa mojeg računa kao “vlasnice” ZET-a, nego iz obustave na plaći tog djelatnika… Pa neka drugi puta barem bude ljubazniji…a nisam sigurna da je samo kriv i taj djelatnik…tj. pitam se da li je on kao “mali čovjek” uopće upoznat o toj odluci od strane svojeg rukovoditelja.

Nadam se brzom odgovoru..odgovornih u ZET-u i rješavanju poteškoće sa potpuno istim mjerilima kao da sam ušla u autobus ZET-a i nisam platila kartu.

S poštovanjem.”

Autor: Dnevno.hr