Marko Lukunic/VLM/PIXSELL

Bandić misici deset tisuća za nerad?

Autor: I.Babić

Radnicima i sindikatima Zagrebačkog holdinga najveći je misterij zapošljavanje Miss Universe Hrvatske gospođe Sarah Ivanković.

Gradonačelnik Milan Bandić je ne tako davno dao naredbu kako se broj ljudi u „direkciji“ Zagrebačkog holdinga mora smanjiti za 70%. No, do današnjeg dana iz „direkcije“ Zagrebačkog holdinga u smjeru podružnica Zagrebačkog holdinga otišlo je stotinjak ljudi. Međutim, ono što javnost ne zna, jest da je u „direkciju“ Zagrebačkog Hodinga zaposleno desetak novih ljudi. Mahom članovi HDZ-a grada Zagreba koji su bliski s bivšom desnom rukom Tomislava Karamarka, gospodinom Milijanom Brkićem.

Valja napomenuti kako je novi član uprave također iz redova HDZ-a imenovan po istoj liniji. No, radnicima i sindikatima Zagrebačkog holdinga najveći je misterij zapošljavanje Miss Universe Hrvatske gospođe Sarah Ivanković. Rođena Splićanka Sarah Ivanković diplomirana je ekonomistica, koja je 2009. godine ponijela titulu Miss Universe Hrvatske te se udala u Širokom Brijegu za Jozu Ivankovića. Dana 17.10.2016. sklopila je ugovor o radu sa Zagrebačkim holdingom na radno mjesto voditelja odijela 3 koef. 5,00 u službi za korporativni razvoj Zagrebačkog holdinga.

Vrlo zbunjujuće jest što Sarah Ivanković na posao dolazi u novu zgradu ZET-a na adresi Ozaljska 105, a ured joj se nalazi u Odjelu za statistiku gdje sjede i ostale radnice ZET-a. Portiri je puštaju u zgradu ZET-a, ali je ne zapisuju. U više navrata smo kontaktirali telefonski broj od ZET-ovog odjela za statistiku (01/3651-740) i na njega nam se javila Miss Universe Hrvatske gospođa Sarah Ivanković. Pokušali smo kontaktirati gospodina Ljubu Žgelu direktora ZET-a kako bi nam pojasnio nastalu situaciju, ali do istoga nismo uspjeli doći jer je bio nedostupan.

Ova situacija nameće nekoliko pitanja: Jesu li kriteriji gradonačelnika Milana Bandića za zapošljavanje iskustvo, radišnost i obrazovanje ili titula Miss Universe Hrvatske? Je li to poruka zagrebačkim studentima i mladima da se primarno bave takvom vrstom uhljebljivanja ili da se bave poštenim i zdravim radom?

Mi se pitamo kakvu to poruku gradonačelnik šalje zagrebačkim studentima i mladim ljudima?

Na gospođu Sarah Ivanković upozorili su nas radnici i sindikati ZET-a koje zabrinjava činjenica što je ta Hrvatska misica bez radnog iskustva zaposlena u „direkciji“ Zagrebačkog holdinga, a tajno skrivena u prostoriji br. 8 u zgradi ZET-a gdje prima plaću preko 10.000,00 kn za nerad temeljem dobivenog visokog koeficijenta od gradonačelnika. Naravno, u ZET-u nigdje ne postoji pisani dokument kako dotična gospođa radi tamo. Zastupnici Skupštine grada Zagreba šute. Radnici i sindikati ZET-a pitaju se što se krije iza ovakve manipulacije koja se može vidjeti samo u filmovima, a građani grada Zagreba se pitaju zašto plaćaju „misicu“ koja sjedi u ZET-u i ništa ne radi, a prima plaću preko 10.000,00kn?




Autor:I.Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.