Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Bandić nelegalno započeo gradnju nove fontane ispod šestinske crkve!

Autor: dnevno.hr

Polako se ispunjava Milanovo suludo proročanstvo kako će u Zagrebu za svog mandata sagraditi 40 fontana.

U Mlinovima ispod šestinske crkve, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gradi nove fontane i park. Kako su nam javili čitatelji i stanari, na području gdje je nekoć bila livada prije deset dana započeli su građevinski radovi.

Valja naglasiti, kako nam kazuje sugovornik, da su radovi započeti bez ikakve prethodne obavijesti susjedima i stanarima tog područja.

Naš čitatelj koji nam je i poslao fotografije, popričao je s radnicima upitavši ih što rade, a oni su mu odgovorili kako “grade fontanu”. Iz navedenoga se ispostavlja kako Grad sudjeluje u bespravnoj izgradnji parka i fontane, jer u prostornom planu na tom mjestu nema predviđene nikakve fontane.

Građenje se odvija bez papira, dozvola i natpisa, uvjeravaju nas naši izvori iz grada, a kada i to pitanje dođe na dnevni red, u roku nekoliko dana Bandićevi će ljudi ishoditi na brzinu sve potrebne dozvole i papire na koje obični smrtnici u Zagrebu čekaju mjesecima i godinama. No kada Milan nešto naumi, onda se nitko ne usudi suprotstaviti se gradonačelniku, pa

Kako je naš čitatelj uspio doznati od radnika, radove izvodi Zagrebački holding i kooperanti, koji se pojavljuju u svakom važnijem građevinskom poslu u glavnom gradu.

“Rim ima 224 fontane. Kada ćemo mi Rim sustići? Mi imamo samo 7-8 fontana. A mi smo od Rima četiri puta manji. Znači, mi bismo trebali imati 50-ak fontana. Prema tome, moramo ih napraviti još 40”, izjavio je svojevremeno Bandić. Čini se kako se suluda najava zagrebačkog gradonačelnika ostvaruje iz dana u dan, jer nakon novih fontana uz Nacionalnu i sveučilišnu biblioteku koje su nikle uz već postojeće u rekordnom vremenu, prije mjesec dana je otvorena još jedna fontana i to u Radničkoj ulici u Zagrebu koja je doslovce napravljena za četrdesetak dana, a sada kreće gradnja nove.

Može li ga netko zaustaviti, jer Zagreb vapi za brojnim drugim daleko važnijim sadržajima (domovima zdravlja, vrtićima, školskim dvoranama, staračkim domovima), a Milan u svojoj zasljepljenosti više ne vidi ništa drugo osim vodoskoka i fontana.

Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.