Luka Stanzl/PIXSELL

Bandić čestitao Dan neovisnosti i pozvao Zagrepčane: ‘Istaknite hrvatske zastave’

Autor: T. P.

"Uz čestitke svim hrvatskim građanima, sve vas – drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave!", poručio je Bandić.

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upućuje čestitku sugrađanima te ih poziva da na pročelja svojih zgrada istaknu hrvatske zastave:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Čestitam vam Dan hrvatske neovisnosti – dan prisjećanja na sudbonosnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše države u jeku ratne 1991.

Kao društvo u tim smo vremenima iskazali odlučnost, zajedništvo i solidarnost, a naši su branitelji svojim junaštvom i svojom žrtvom stvorili preduvjete za novu, slobodnu i europsku Hrvatsku, na čemu smo im vječno zahvalni.

Iste su te vrijednosti jednako važne i danas jer za rješavanje aktualnih gospodarskih i društvenih problema, za aktiviranje svih naših potencijala trebamo istu energiju, odlučnost, zajedništvo, solidarnost….

Znam da to možemo i da zajedno, vjerujući u vlastite mogućnosti, promičući rad, znanje i kreativnost kao pokretače razvoja, s optimizmom možemo graditi bolju Hrvatsku – za sebe i buduće naraštaje.

Uz čestitke svim hrvatskim građanima, sve vas – drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave!

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.