Provjereno / Nova TV

Baka Minka zbog duga od sto kuna završila u zatvoru

Autor: dnevno.hr

Danas preživljava od 1200 kuna socijalne pomoći

Minka Mlinarić 76-godišnja je starica  koja je, zbog toga što nije imala novac da plati dug za smeće od 100 kuna, iza rešetaka provela 4 dana!

„Kada te otključa i onda zaključa to mi je bilo najteže, jedna velika bol“, prisjeća se baka Minka dana koje je provela u zatvoru.

„Bilo je strahovito ja vam to kažem. Sve sam probala, na sve mile načine, nikom nisam bila jedne pare dužna i to se sve redovito plaćale i ipak sam morala zbog jednog računa u zatvor”, kazala je baka za Provjereno. 

Račun za smeće s kamatama se popeo na nešto više od 600 kuna. Ubrzo nakon presude, stigla je i ovrha, ali se u trošnoj kući, bez vrijedne imovine, ovršitelji nisu imali od čega naplatiti. Dan kasnije na kućni prag pokucala je policija. Rekli su joj da mora ići u Varaždin, nije joj bilo jasno zašto.

Tek kada su stigli u Varaždin saznala je razlog. Bila je u šoku kada je shvatila da su je dovezli u zatvor.
„Došla sam gore, u sobu. Dva dana nisam baš nikakve stvari okusila.“ Nikako nije mogla razumjeti zašto su ju odlučili strpati iza rešetaka.
Baka je cijeli život živjela skromno, zarađivala od poljoprivrede. Danas preživljava od 1200 kuna socijalne pomoći.
U njezinom slučaju pravosuđe se pokazalo vrlo učinkovito i potvrdilo da se strogoća trenira na malima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.