Screenshoot/N1

Bačić: Nema razloga da se samo zastupnike izuzme od povećanja plaća

Autor: Dnevno.hr

"Za amandman Mosta nisam čuo, oni su trebali o tome govoriti na sjednici Vlade. No, ako do njega dođe, mislim da ne bi trebali biti izuzeti samo saborski zastupnici, nego i svi državni dužnosnici", kazao je Bačić.

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić komentirao je poreznu reformu u Saboru.

“U Saboru sam govorio da ćemo detalje porezne reforme znati kad zakoni dođu u Sabor i da nitko neće davati izjave vezano za cjeloviti sustav dok se to ne dogodi”, kazao je Bačić.

Upitan je i o prijedlogu Mosta da se od povećanja plaća, koje bi se dogodilo smanjenjem poreza na dohodak na visoka mjesečna primanja, izuzmu saborski zastupnici. On na početku naglašava da je Vlada postupila socijalno osjetljivo, jer je velik broj građana izuzet od plaćanja tog poreza.

“Za amandman Mosta nisam čuo, oni su trebali o tome govoriti na sjednici Vlade. No, ako do njega dođe, mislim da ne bi trebali biti izuzeti samo saborski zastupnici, nego i svi državni dužnosnici”, kazao je Bačić, dodajući da pretpostavlja da su ministri Mosta taj amandman predložili na Vladi.

Opovrgava da je HDZ popustio Mostu po pitanju reforme.

“Ne radi se ni o kakvom popuštanju, reforma mora voditi računa i o prihodima i rashodima proračuna. Ukazali smo na socijalnu osjetljivost Vlade, a vodimo računa i o stabilnosti javnih financija i mislim da reforma odgovara na ta dva pitanja”, kazao je.

Zaključuje da je nezabilježeno da vlada u prvim tjednima donosi tako široku reformu koja će imati efekt na životni standard svih građana, piše N1. 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.