Facebook / Privatni arhiv

AUSTRIJSKI DIPLOMATI POBJEGLI PRED STOTINAMA PROSVJEDNIKA ISPRED VLASTITOG VELEPOSLANSTVA – OŠTEĆENICIMA RBA ZADRUGA U PROSVJEDU SE PRIDRUŽILI I SABORSKI ZASTUPNICI!

Autor: dnevno.hr

Upravo je deložacija hrvatskog branitelja Mirka Dukića prošloga mjeseca na Svetom Duhu bila razlog okupljanja velikog broja ljudi, uz brojne policijske snage. Upozorili su na sustavno kršenje zakona, nelegalnu pljačku i otimačinu hrvatskih nekretnina, te podsjetili kako im HNB nije niti dao dozvolu za rad.

Nekoliko stotina oštećenika RBA kreditno-štednih zadruga koje više od deset godina nelegalno posluju u Hrvatskoj, okupilo se danas ispred Austrijskog veleposlanstva kako bi upozorilo na brojne ovrhe i deložacije, koje se, kako tvrde, provode nelegalno.

Upravo je deložacija hrvatskog branitelja Mirka Dukića prošloga mjeseca na Svetom Duhu bila razlog okupljanja velikog broja ljudi, uz brojne policijske snage. Upozorili su na sustavno kršenje zakona, nelegalnu pljačku i otimačinu hrvatskih nekretnina, te podsjetili kako im HNB nije niti dao dozvolu za rad.

– Austrijsko državno odvjetništvo već je jednog direktora RBA zadruga strpalo u zatvor, u Mađarskoj su donijeli zakon koji im zabranjuje rad, a kod nas stoje kaznene prijave DORH-u od 2008-e godine, rekao nam je predstavnik oštećenika Neno Koljaja.

Pita se i kako je moguće da RBA zadruge i dalje provode ovrhe i deložacije kada je i Vlada Republike Hrvatske zabranila takvo što sve do kraja studenoga. Očito je riječ o korumpiranom sudstvu koje ne poštuje niti odluke Vlade i iseljava ljude iz svojih nekretnina, koje su RBA zadruge prodale za trećinu stvarne cijene.

Sutra je naime najavljena deložacija hrvatskog ratnog vojnog invalida Vlade Golubana iz Zaboka, kojem je kuća prodana za nevjerojatnih 130 tisuća kuna, iako vrijedi više od 600 tisuća.

– Ni tu deložaciju nećemo moći spriječiti, a pitam se što radi MOST koji je obećao da se građane više neće izbacivati iz jedine nekretnine, zaključuje Koljaja. Prosvjednicima su se pridružili i saborski zastupnici iz redova Živoga Zida i nezavisni Željko Glasnović.

– u Hrvatskoj ne postoji pravna država niti politička volja da se riješi ovaj kriminal oko RBA zadruga pa pozivam austrijske institucije da riješe ovaj kriminal kada već to nisu u stanju naši, bio je oštar general HV-a Željko Glasnović.

– Živimo u pravnoj kaljuži u kojoj ne postoji vladavina prava. Nadam se da će o ovom prosvjedu austrijanci izvijestiti diplomatskim kanalima što se radi u Hrvatskoj, bio je oštar Glasnović.

Podsjetimo, RBA zadruge plasirale su više od 300 milijuna eura novca u Hrvatsku nelegalnim putevima, ne prijavljujući novac preko granice niti su imale dozvolu za poslovanje. Još uvijek se ne zna da li je točna informacija kako u njihovim zadrugama leže milijarde eura na tajnim računima zvučnih hrvatskih imena, o čemu smo pisali prije nekoliko mjeseci. Članovi Živoga zida najavili su sutra da će u Saboru zatražiti stanku zbog deložacije obitelji Goluban te inzistirati na što hitnijem donošenju zakonskoga rješenja za više tisuća oštećenika.

Podsjetimo, general Željko Glasnović sudjelovao je pri obrani deložacije branitelja Mirka Dukića. Tada je na svojem Facebook profilu naveo: ”U pravnoj kaljuži tkz. Croslavije, ovršnim zakonom obespraviti vlasnika za polovicu vrijednosti nekretnine, pritom zanemariti bitne povrede zakonske procedure nad hrvatskim braniteljem zahtijeva smislenije aktivnosti na uređivanju pravnog sustava RH

Ugovori su sklopljeni protupravno, HNB, FINA kao i Ministarstvo financija su znali da se sklapaju na tisuće takvih ugovora u ugostiteljskim objektima , iako su znali za sklapanje tih ugovora HNB niti mjerodavna tijela RH nisu djelovala niti zaustavila te radnje, U RH niti jedna kreditna ustanova ne može vršiti gotovinsko plaćanje. Državno odvjetništvo je trebalo ispitati ispravnost tih ugovora, međutim nisu napravili ništa, izručili su građane lihvarskom kriminalu. Morali su djelovati a ne davati priopćenja, Posljedica: na području RH je “oprano” na stotine milijuna eura a cijele obitelji završavaju na ulici.”.

Autor: dnevno.hr