Tomislav Miletic/PIXSELL

Astronomski iznosi od kojih se vrti u glavi: Pogledajte na što Bandić rasipa vaš novac

Autor: N. B.

Novac građana grada Zagreba rasipa se kao od šale

Milan Bandić u javnosti je izgradio sliku sebe kao gradonačelnika koji iznimno brine za grad Zagreb i potrebe sugrađana. Do kud seže njegov kult ličnosti imali smo prilike vidjeti nakon njegovog osvajanja šestog mandata na lokalnim izborima koji su iza nas. Pisali su mu tada građani pjesme i hvalospjeve čiji sadržaj oslikava fenomen Milana Bandića.

Nekritičko isticanje i obožavanje jedne osobe kao nepogrješivog političkog vođe društvenog napretka zorno se može iščitati iz redaka koje su mu tada ispisali građani.

Zašto je tome tako, nije teško dokučiti. Kako je Zagreb.info već pisao, Milan Bandić ima vrlo izražajnu socijalnu inteligenciju, koju stručnjaci definiraju kao sposobnost mudrog ponašanja u međuljudskim odnosima. To se očituje u njegovim prirodnim govorima, odnosu s običnim građaninom iz rubnih dijelova grada te njegovim neverbalnim gestama. Ova kombinacija ne samo da ga drži u gradonačelničkoj fotelji već 16 godina, nego i potiče građane da oko imena “Milan Bandić” stvaraju kult ličnosti. Točnije, kult ličnosti već je stvoren.

Za to vrijeme, dugovječni gradonačelnik spominje se u brojnim aferama, uspješno odgađa suđenja, dijeli nikad izrealizirana obećanja o rješavanju ključnih gradskih problema te novac građana grada Zagreba rasipa kao od šale.

U posljednjih nekoliko mjeseci bio je široke ruke, a u idućim recima ćemo navesti samo neke stavke koje ste vi izdašno financirali.

Tako je primjerice Milan Bandić vrlo galatno dodijelio 165 000 kuna violončelistici Ani Rucner za spot o Nikoli Tesli, koja je usput rečeno i gradska zastupnica, naravno, s liste upravo Milana Bandića.

Na zastave, koje su mu nova strast, iz proračuna je potrošeno 350 tisuća kuna iz proračuna, odnosno tek će biti potrošeno toliko jer u taj iznos ulazi i njihovo održavanje. No, tu nije kraj priči sa zastavama. Naime, tvrtka koja će ih dizati i spuštati svoj će račun podebljati s 4 milijuna vaših kuna.




Na fontane je Bandić do sad potrošio 51 milijun kuna, a novi i nefunkcionalni rotor na Bukovačkoj platili ste preko 2 milijuna kuna, iako je natječajem bio predviđen duplo manji iznos.

Ovdje Bandić nije završio s trošenjem proračunskog novca. Naime, kako bi opravdao preimenovanje Trga maršala Tita, Bandić je pompozno najavio vraćanje biste Ive Lole Ribara, ali i sedmorice sekretara SKOJ-a. Koliko ćete ovaj hir platiti, još uvijek nije poznato.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.




Autor:N. B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.