Apsurdistan: Profesor matematike i informatike pravno nepismeni Arsen Bauk predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe

Autor: I.Delić

Bauk jednostavno rečeno pravno nepismen i ne zna niti početnu abecedu za takvu dužnost ili je lovica opet bila prevaga.

Da je hrvatska, zahvaljujući našim političarima zemlja apsurda i nije više pretjerana novost, ali svaka nova politička odluka naprosto nas do te mjere ostavi bez teksta da je nije moguće ignorirati. A jedna od takvih odluka jeste ona vezana uz imenovanje SDP-ova bivšeg ministra uprave Arsena Bauka predsjednikom Obora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Neobična je to pojava koju je primijetio pravnik i bivši saborski zastupnik koji je istu komentirao na društvenim mrežama.

-Već smo navikli na brojne apsurde u Hrvatskoj,koje manje više javnost i mediji prihvaćaju kao nešto normalno i logično. Danas smo svjedoci novog apsurda.

Stvarno je apsurdno, nelogično, i samo podcjenjivački i za sam Hrvatski sabor da je Arsen Bauk izabran za predsjednika Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Podsjetimo se, Arsen Bauk je profesor matematike i informatike. Stvarno mi nije jasno što se želi poručiti javnosti, pravosuđu i građanima imenovanjem profesora matematike i informatike na tako bitnu dužnost kao što je predsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Neshvatljivo je što se Bauk i prihvatio takve dužnosti.

Bauk jednostavno rečeno pravno nepismen i ne zna niti početnu abecedu za takvu dužnost ili je lovica opet bila prevaga. Apsurdistan nad brojnim hrvatskim apsurdima i sprdačinama- komentirao je Kovačević.

No, čini se kako Bauk nije jedina anomalija jer i predsjednik Sabora Božo Petrov je liječnik, odnosno psihijatar koji se te funkcije domogao mimo kriterija, zahvaljujući kompromisu njegova Mosta s HDZ-om. Potpredsjednik Sabora je HDZ-ov Milijan Brkić čovjek prozivan zbog plagirane diplome, a tu su i diplomirani građevinar i politolog Gordan Jandroković, akademik Željko Reiner, ali i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koji je diplomirani elektrotehničar te Milanka Opačić diplomirana politologinja.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.