Marko Mrkonjic/PIXSELL

APSURD: ‘Majka s malim djetetom u kolicima ne smije se voziti u tramvaju?!’

Autor: Glas Slavonije

'' Kad mi dijete stane na noge, onda će stajati dok ja sklapam kolica. Nadam se da će mi tada dopustiti da uđem u vozilo'', zaključila je Osječanka.

Nevjerojatna situacija dogodila se 29-godišnjakinji proteklog četvrtka kad je u Osijeku čekala tramvaj s djetetom.

Vrlo se rijetko događa i gotovo je nevjerojatno da vozač tramvaja pred nosom zatvori vrata putnici, a još nevjerojatnije da će to učiniti majci s devetomjesečnim djetetom u kolicima. Za ne povjerovati je pak da ta ista putnica čuje da s djetetom u kolicima zapravo u tramvaj i ne smije ući!

Ova apsurdna situacija dogodila se 29-godišnjoj A. G. proteklog četvrtka u večernjim satima kad je u Donjem gradu, kao i nebrojeno puta dosad, čekala tramvaj s djetetom koje je, zbog svoje dobi, još uvijek u kolicima, piše Glas Slavonije.

– Tramvaj je stao i zamolila sam vozača da mi pomogne unijeti dijete u kolicima, no on je rekao da ga bole leđa i da ne može. Zamolila sam ga da pita nekoga od putnika, no on je rekao da nema što i koga pitati, zatvorio je vrata i otišao. Dočekala sam potom drugi tramvaj i u međuvremenu nazvala GPP gdje sam se šokirala kad sam čula da ja i ne smijem ući s djetetom u kolicima – ispričala je vidljivo uznemirena A. G., dodajući da je dugogodišnja korisnica GPP-a i ima mjesečnu kartu te je smatrala da neće biti ni najmanji problem da se tramvajem doveze na željeno odredište.

Prometnik joj je pojasnio, kaže, da prije ulaska u vozilo mora sklopiti kolica kako to nalaže pravilnik tvrtke. Bila je šokirana, to više što je nebrojeno puta ušla u tramvaj s djetetom u kolicima, a u istoj situaciji svakodnevno je viđala i druge majke s djecom koja su još uvijek u kolicima. Nije joj bilo jasno kako je moguće da GPP inzistira na takvim pravilima jer teoretski, kaže, ne može devetomjesečno dijete držati u rukama zajedno s torbom u kojoj drži potrepštine za dijete, ali i svojom osobnom torbicom te istovremeno sklapati kolica.

– Ovo trebaju objasniti i drugim majkama, ne samo meni. Ne znam jesam li više šokirana što mi vozač nije želio pomoći ili kad sam čula da onako kako devet mjeseci ulazim u tramvaj više ne smijem ući – ispričala je A. G., dodajući da joj očigledno preostaje sljedećih nekoliko mjeseci, dok dijete ne prohoda, ići pješice ili se voziti taksijem.

– Kad mi dijete stane na noge, onda će stajati dok ja sklapam kolica. Nadam se da će mi tada dopustitii da uđem u vozilo – zaključila je Osječanka.




Autor:Glas Slavonije
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.