Dino Stanin/PIXSELL

Ante Gotovina pristao na svoj prvi politički angažman!

Autor: T. P.

Gotovina ima pravo i na naknadu za tu funkciju, no inzistirao je na tome da taj posao obavlja bez financijske naknade

Uoči današnje sjednice Vlade RH u Vukovaru, premijer Andrej Plenković potpisao je rješenje kojim se general Ante Gotovina imenuje posebnim savjetnikom potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, javlja Večernji list.

Predlagatelj ovog poteza bio je sam Krstičević, a Gotovina je pristao na svoj prvi polupolitički angažman u nekoj od državnih institucija. Gotovinino područje savjetovanja odnosi se formalno na sustav Domovinske sigurnosti, koji razvija Krstičević, a po potrebi će biti angažiran i za sva pitanja vezana uz sustav obrane i sigurnosti. Prema pravilima o zapošljavanju unutar vlade, Gotovina ima pravo i na naknadu za tu funkciju, no inzistirao je na tome da taj posao obavlja bez financijske naknade.

Krstičević je navodno iznimno zadovoljan time što je Gotovina pristao na ovakav oblik suradnje jer se time potiče angažiranje bivših profesionalnih vojnika i časnika koji svojim znanjima i sposobnostima mogu itekako doprinijeti nacionalnoj sigurnosti i razvoju Oružanih snaga. Idejom o uključivanju Gotovine u ovaj segment bio je zadovoljan i Andrej Plenković.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI